Vosganian face istoria ministrilor anchetati de justitie si declarati nevinovati

Joi, 21 Iunie 2012, ora 09:29
2185 citiri
Vosganian face istoria ministrilor anchetati de justitie si declarati nevinovati
Foto: Arhiva

Fostul ministru Varujan Vosganian comenteaza demisia lui Mircea Diaconu de la Ministerul Culturii si acuzatiile de plagiat care-l vizeaza pe premierul Victor Ponta, precizand ca nu ar fi mirat sa constate, peste cativa ani, ca a fost vorba de o inscenare.

"Nu cumva am mai trecut prin asta? Amintiti-va cum a fost in vremea Guvernului Tariceanu", scrie Varujan Vosganian pe blogul personal.

"Teodor Athanasiu, ministrul Apararii, a trebuit sa demisioneze, deoarece Parchetul a cerut inceperea urmaririi penale. Ulterior a fost gasit nevinovat, dar intre timp nu mai era ministru. Paul Pacuraru a trebuit sa demisioneze pentru ca s-a dispus, de catre acelasi Parchet, inceperea urmaririi penale. Ulterior - dupa patru ani - justitia l-a gasit nevinovat, dar cariera lui politica era demult ingropata.

Norica Nicolai a fost propusa ministrul Justitiei. Romanii au aflat, pentru prima si ultima oara, de existenta unei mape profesionale pentru unii candidati indezirabili la functia de ministru. Codrut Seres a demisionat din functia de ministru in noiembrie 2006, fiind invinuit de procurori de inalta tradare. Pe vremea comunismului, o astfel de acuzatie te trimitea direct in fata plutonului de executie. Dupa sase ani de hartuiala, Codrut Seres a fost gasit nevinovat de catre cei care il anchetasera. Dar cui ii mai pasa, intre timp adversarii lui Seres si-au facut treaba", noteaza senatorul liberal.

Exemplele continua cu Zsolt Nagy, "tanarul ministru al Comunicatiilor, a demisionat in primavara lui 2007 tot in baza acuzatiilor de tradare. Si el, dupa aproape sase ani, este scos de sub urmarire penala".

"In 2007, tanarul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a demisionat, din cauza declansarii cercetarii penale pentru abuz in serviciu. Procesul se apropie de sfarsit si sunt mari sanse ca Chiuariu sa fie declarat nevinovat.

In octombrie 2006, am fost propus comisar european si m-am retras, in urma acuzelor ca as fi fost spion ceausist. Dupa sase ani, justitia a constatat lipsa oricarei probe impotriva mea si reaua credinta a acuzatorilor. Dar ce mai conteaza, nu-i asa?, treaba s-a facut si uneltitorii isi pot freca mainile, satisfacuti. Pentru niciunul din cazurile de mai sus, nimeni nu a fost tras la raspundere pentru necazurile pricinuite unor oameni nevinovati si nimeni nu si-a cerut vreodata scuze", mai scrie Vosganian.

Pentru perioada 2009-2012, continua liberalul, niciun alt ministru nu a fost obligat sa demisioneze din motive de acest fel, cu exceptia cazului Ridzi, scos la iveala "nu de Parchet, ci de presa".

"S-ar putea spune, asadar, ca, din punctul de vedere al procurorilor, guvernele 2009 - 2012 au fost ireprosabile. Nu ma pot pronunta in legatura cu cazurile semnalate in cadrul Guvernului USL. Nu m-as mira, insa, ca peste patru sau sase ani sa aflam ca Mircea Diaconu era nevinovat ori ca plagiatul lui Victor Ponta a fost doar o inscenare", conchide Varujan Vosganian.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Vosganian demisie Diaconu incompatibil, #Vosganian Ponta plagiat , #PNL