Vosganian il ataca pe Ponta: Nu tarati PNL in Internationala Socialista!

Luni, 01 August 2011, ora 17:28
3352 citiri
Vosganian il ataca pe Ponta: Nu tarati PNL in Internationala Socialista!

Varujan Vosganian ii ataca din nou pe partenerii din USL. Dupa Daniel Constantin, i-a venit randul lui Victor Ponta, caruia senatorul liberal ii reproseaza entuziasmul manifestat in numele USL fata de decizia guvernului de a infiinta economate.

"Nu vreau sa se creada ca exista cea mai mica posibilitate ca USL, in ansamblul sau, sa ceara aderarea la Internationala Socialista", comenteaza ironic Varujan Vosganian pe blog, scrisoarea adresata FMI de Victor Ponta, in care isi exprima, in numele USL, "surprinderea si incantarea" ca Guvernul Boc promoveaza initiative de stanga "de care romanii au mare nevoie".

Varujan Vosganian dezvaluie ca atunci cand Victor Ponta a comentat cosul de solidaritate si infiintarea economatelor ca o "idee excelenta" care "reaminteste de vechea calitate de membru al Internationalei Socialiste a primului ministru", a crezut ca e simpla ironie, dar scrisoarea adresata FMI l-a pus pe ganduri.

Ponta ii scrie lui Franks, sustinand "masurile de stanga ale guvernului Boc"

"Ceea ce nu inteleg este de ce amesteca Victor Ponta USL, implicit PNL, in povestea asta cu economatele. USL a fost infiintata ca sa-i salveze pe romani de saracie si nu ca sa intretina saracia si sa momeasca pe cei saraci cu pomeni. A fost infiintata ca sa desprinda pe romani de communism si nu ca sa hraneasca nostalgiile comuniste. A fost infiintata pentru ca odraslele noastre sa nu stie niciodata ce inseamna cartelele la alimente si nu ca sa omagieze reintoarcerea la astfel de cartele. Si, in fine, a fost creata pentru a promova un alt fel de politica, in care sa ne lepadam de populism, ideologia dominanta a tranzitiei", mai scrie Vosganian.

In incheiere, liderul liberal ii transmite co-presedintelui USL ca poate sa faca ce doreste cu PSD, "inclusiv economate si depozite de alimente tip I.C.R.A., cum propun PD si UNPR", dar sa fie "mai cu bagare de seama" atunci cand vorbeste despre USL, uniune din care fac parte si liberalii.

Nu este pentru prima data cand Varujan Vosganian ataca un lider al USL, lucru interzis prin protocolul semnat intre PSD, PNL si PC.

Vosganian: Cu varsta, Constantin va invata sa numere pana la 10 inainte de a vorbi

Saptamana trecuta, acesta i-a cerut liderului PC Daniel Constantin sa numere pana la 10 inainte de a vorbi, in replica la acuzele lansate la adresa liberalului Relu Fenechiu.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...