Vosganian: In 2011, criza economica mondiala va fi doar in Romania

Vineri, 27 August 2010, ora 21:00

   

Vosganian: In 2011, criza economica mondiala va fi doar in Romania
Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, sustine ca situatia economica a Romaniei se va inrautatii pe finalul acestui an, iar apoi pe tot parcursul lui 2011, in conditiile in care chiar si terminarea lui 2010 cu crestere economica zero inseamna de fapt o scadere enroma, de 10 procente, fata de anul 2008.

Fostul ministrul liberal de Finante a declarat, vineri seara, la Realitatea TV, ca Romania va incheia acest an cu o scadere economica de minus 2-3%, in ciuda cresterii economice din cel de-al doilea trimestru al lui 2010, crestere ce va fi anulata de scadere in urmatoarele doua trimestre, pana la sfarsitul anului.

"Pentru anul 2011 auspiciile nu sunt atat de favorabile. In primul rand, investitiile pe 2010 sunt fata de 2008 la o treime, in termeni reali, ori ca sa ai crestere trebuie sa ai o investitie suplimentara, ca sa stopezi declinul", explica Vosganian.

Vosganian: Profetia lui Catavencu s-a indeplinit. Avem si noi falitii nostri

"In al doilea rand, numarul salariatilor este cel mai mic din ultima jumatate de secol si nu exista niciun semn ca numarul salariatilor va creste, pentru a sustine noi proiecte economice. In al treilea rand, toata aceasta reducere a cererii pe care o aduc disponibilizarile si falimentele tot mai numeroase iarasi nu sunt un semnal foarte favorabil", a continuat vicepresedintele PNL.

Potrivit lui Vosganian, "acest 0% fata de 2010 inseamna deja minus 10% fata de 2008, ceea ce este dramatic", precizand ca "in afara de Spania, Grecia si Romania, toate celelalte tari europene sunt deja pe crestere economica".

"In concluzie, din pacate, criza economica interna va fi in 2011 doar o criza economica romaneasca", spune liderul PNL,

Vosganian sustine greva fiscala

"Daca noi am ajuns sa marim impozitul pe poezie ca sa salvam bugetul national, inseamna ca am ajuns intr-o situatie estrem de precara. Si daca domnul Sebastian Vladescu ne spune ca iesim din recesiune, iar in acelasi timp mareste impozitele pe actul de creatie, mie mi se pare ca ceva nu este in regula", a declarat Varujan Vosganian.

Vosganian a precizat ca, in calitate de prim vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor, a semnat petitia pentru declansarea greve fiscale, desi a fost doi ani de zile ministrul al Finantelor si nu a agreat niciodata aceasta forma de protest.

"Va marturisesc ca de data asta am semnat, pentru ca socotesc si eu ca harababura aceasta nu poate fi stopata decat printr-un gest de demnitate si fermitate din partea contribuabililor, care sa trimita pe guvernanti inapoi la respectarea legalitatii", a mai spus vicepresedintele PNL.

Vladescu le spune strainilor ca Romania a iesit din criza
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2653 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ORD
rank 5
Vozganian nu stie ce voptrbeste, e dapasit !.
Astfel sustine ca nu iesim din criza fiindca avem doar 1/3 personal angajat in productie la stat. Numai ca cele 2/3 angajati lipsa sunt bugetarii disponibilizati, angajati de PNL pentru voturi in decurs de doar 1 an si 8 luni.
Boc i-a dat afara; tot taiau frunza la caini.
Ei,cica acestia ar scoate Romania din criza.
Pacat de anii de studii economice facuti la Stefan Gheorghiu.
Bugetarii lui Vozganian nu produc.
Paronatul stie acest lucru si muncitorii de la privati. Acestia rad de ,,intelighentia,, lui Vozganian !.
Cine-uita-nu-merita
rank 5
Un porfet mincinos si un minstru iresponsabil
vosganian e cel care in 2008, pe unde aparea sustinea una si buna, deja devenita zicatoare, "economia duduie, totul e sub control", ca sa asistam, imediat, in ianuarie 2009, cand s-au vazut datele reale, ca ne aflam intr-o catastrofa, un deficit de 5,4%, la o crestere economica de 8,7%, deci o gaura de 14%, care a insemnat pomeni electorale la greu, pt mentinerea pe linie de plutire a aliantei antinationale psdnl.Peste toate astea s-a mai suprapus si criza mondiala, care impletita cu criza politica din 2009, alegerile prezidentiale si lentoarea cu care s-au aplicat reformele, au condus la situatia de astazi, in care Romania pt plata pensiilor si salariilor bugetarilor trebuie sa se imprumute.Iata ce spunea marele economist-pianist-profet in iulie 2007 "Incepand cu anul 2010 din nou vom avea un buget de asigurări sociale excedentar, iar in anul 2009 cresterea economică si performantele care vor continua tendintele actuale vor asigura cresterea pensiilor, in anul 2008 nimic din programele pe care le-am stabilit nu va fi influentat negativ.Traian Băsescu a făcut toate eforturile să impiedice Guvernul Romaniei să mărească pensiile pentru 6 milioane de romani. A pus din calcul politic interesul său personal mai presus de interesele romanilor. Si-a dorit ca prin presiune politică să blocheze o lege care era in beneficiul tuturor romanilor." Iata ce spunea Presedintele depre marirea pensiilor facuta de alianta psdnl in scop electoral ,"In anul 2009, o data cu intrarea in vigoare a celei de a doua etape a maririi pensiilor, deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat va fi de 4,5 miliarde de euro, in 2010, deficitul va creste la 4,9 miliarde de euro, in 2011 la 5,6 miliarde de euro, in 2012 la 6,5 miliarde de euro, iar in 2013 la 7,1 miliarde de euro, a precizat seful statului".Este evident cine a bagat Romania in faliment si cu ce scop, alianta psdnl, in scop electoral.De remarcat ca pomenile electorale de miliarde, care a ingropat viitorul Romaniei a adus pnl numai 5 parlamentri in plus fata de 2004. adica mai mult de 1 miliard pt fiecare parlamentar.O performanta demna de Guiness Book, care nu va fi depasita nici in 100 de ani.
silvia_h
rank 5
Dupa Vosganian...
... in Romania om avea criza economica "mondiala"...
Mda, e ceva...
Greu e cu limba romana...
John Doe 5430
rank 5
DA...
Criza asta mondiala se poate rezolva simplu : chinezii sa nu manance 1 zi , rusii sa nu bea 1 zi , romanii sa munceasca 1 zi .
alvorado
rank 1
VOSGANIAN,UN PROROC MINCINOS SI UN FOST MINISTRU EXTRATERESTRU,
CARE LATRA NONSTOP DE LA DEBARCARE... LA LUNA!
tutu
rank 5
vuljan
mai ce expert a devenit omul dupa ce nu mai este in funcite... pe vremea aceea ,cu criza sub propriul nas ,si tot nu o vedea,economia duduia,Romania avea si inca are o economie pe care numai el si particiu o inteleg...
dar totusi bine ca stie acum ce-i de facut.
un asemenea exemplar nu trebuie ignorat,el trebuie ascultat cu atentie ,dupa care scuipat din tot sufletul.
Gopo
rank 3
erie
criza mondiala o sa se termine cand jdanii or sa se abtina de a mai fura pebtru un an, iar americanii sa se abtina sa manance r*hat un an.
John Doe 5430
rank 5
GOPO
Nu ai dreptate , rusii fac toata marsavia in lume , betivi si murdari !!!
3trandafiribaroi
rank 5
Paradoxal, Vulvăjan Guzganian Mantale, cel mai mare economist dintre pianisti, are dreptate. Dacă nu surpă romanii pestera GRIVCO peste dinozaurii securisti care se foiesc prin ea ca năparcile veninoase in timpul puitului, criza rămane si infloreste!
.
Imanuel
rank 2
Silvia,
maniera ta personala de a intelege o glumitza mai
intortocheata,
ma face sa cred ca esti tare frumoasa:
ne intalnim la o cafiea ?
WindowsXP
rank 5
Vad ca-ti place sa te risti!
Cum stai cu inima, ca la spitalele noastre, un infarct ti-ar putea fi fatal!
dianatudor
rank 5
"Senzational" , fost ministru de finante, militeaza pentru greva fiscala in Romania
Pentru domnul fost ministru al finantelor, este foarte greu nu numai cu limba romana, chiar daca este nici mai mult, nici mai putin decat vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor, ci chiar cu finantele.
3trandafiribaroi
rank 5
A fost al finantelor si economiei, un fel de vanător-pescar. Cand trece pe langă pesti, acestia spun: "uite vanătorul"! Cand trece pe langă iepuri, acestia spun: "uite pescarul"! Toate libărcile bărboase se amestecă in vorbă ca mustele in dosul cailor!
.
Carrandash
rank 3
Ecce homunculu' con ciokko romeno
Pai ce-i degeaba Ecselentza Sa este Dottore Soccottittore Scribulone con playvazo chemikale finantsist con ciokko Valvujan Vaginian Primus inter pares supt presh al Uuniunii Scribilor Rapciugosi?
Pai 'mnealui ca orice romeno s-a natale poiet con licenza de prosattore in versi precum musiu Jourdain de Poquelin umblatoriu prin pocket-ele altora.
AdyCa
rank 4
CE-TI DORESC EI TIE, DULCE ROMANIE....
ASA SPERA EI SA FIE, SI SE STRADUIESC MULT SA SABOTEZE GUVERNAREA, CA SA FIE ASA CUM CANTA ,,CUCUVEAUA" CU CIOC.
silvia_h
rank 5
Vosganian sustine greva fiscala...
... era de asteptat ca doar cei care au iesit azi in strada au facut-o indemnati de RTV si Antene... N-au iesit ca ar avea vreun motiv...

Vosganian de la PNL, si restul de la PSDPC sutin tot ce poate aduce atingere romanilor si Romaniei ca apoi sa iasa pe TV-uri si sa strige ipocrit ca Basescu-i vinovat...
Obsedatii lu' peste prajit...
Ghilotina
rank 5
Sincer , au fost momente in care m-am indoit de Basescu : atunci cand s-a opus nominalizarii acestuia pentru functia de comisar european .
Si atunci cand a sugerat sa nu fie numit ministru de finante .

Pana atunci , Vozganian vorbea curat si frumos .

Se pare insa ca Presedintele Basescu cunostea lipsa de substanta dpdv al meseriei , goliciunea frazelor dar si faptul ca ii plac banii .
Cat a putut asta sa fure .....

Sper sa sune clopotele dreptatii si in privinta lui !
3trandafiribaroi
rank 5
Cunostea meseria dezvăluită de Liviu Turcu, ce să mai.... Nu se cunoaste de la o postă? Măcar atat a făcut si "lovilutia" din 89, vedem cine si cum sunt oamenii despre care circulau numai legende si zvonuri. Abia acum stim cu adevărat ce sunt securistii.
.
dr_mengele
rank 5
nu prea imi place
de domnul Vosganian, dar de data asta nu pot sa nu fiu de acord cu domnia sa
WindowsXP
rank 5
S-a exprimat gresit, se vede ca e nationalitate conlocuitoare!
A vrut sa spuna ca indiferent de gradul de gravitate al crizei economice mondiale-n viitor, in romania ea o sa se faca simtita mult mai mult decat in alte colturi ale lumii!
vio/naclos
rank 3
UITE-TE CINE VORBESTE !
" LUPUL MORALIST ", pacat de tzara noastra ca-i plina de asemenea specimene ce ar trebui
sa stea dupa gratii, nu sa comenteze ca tov.
vosganian, dupa ceau furat si "zaharul din ceai"
jar
rank 5
Era o zicala...
L'etat c'est moi! Daca o aplicam in cazul dumnealui, sa intelegem ca la anu' va avea o criza?
Carrandash
rank 3
Un nobil sanchilot
Nobilul sanchilot avec du tchok Valvujan de Vaginian si-a semnat singur cererea de a fi prezent in Place de Greve pentru un rancontru cu musiu Lys de Troix Rozes sa mearga impreuna, precum Coruptibilu' si Santu' Injust, sa fie tratati pentru dureri de posterior de catre vestitul vraci Ghi. Lotin.
Sa mai zica careva ca semnatarul cu sanchiloti al jalbei in proTzap nu are indrazneala, indrazneala, de trei ori indrazneala cu caru'.
TOM
rank 5
proTzap? Adică pro Emil?
.
Carrandash
rank 3
Nu bre...
...proCrap cu ciok. Pai nu-i Valvujan Vaginian un crap a carui coik a incaruntzit de atata manarit si skribalit ? Il preferi cumva mai mult saramura cu coik decat cu coikul - pardon jlaba, la protzap ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor