Vosganian, in cazul Romgaz: Am dat legea pentru a sustine productia de gaze romanesti

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 20:57
1857 citiri
Vosganian, in cazul Romgaz: Am dat legea pentru a sustine productia de gaze romanesti
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Finantelor, Varujan Vosganian, vrea sa fie chemat la audieri in dosarul "baietilor destepti", pentru a explica motivele pentru care a dat legea prin care se ieftineau gazele pentru compania InterAgro.

"Consider ca, in acest caz (daca acuzatiile DIICOT se sustin - n.red.), complotul a fost incurajat de Boc si de Basescu", a declarat acesta, la Realitatea TV.

Vosganian a mentionat ca, fara acordarea unor discount-uri, intreaga productie de gaze romanesti ar fi avut de suferit, iar multi muncitori ar fi fost disponibilizati.

"In 2008, combinatele au dat preaviz salariatilor, 10.000 de oameni din sectoul economic al Romaniei trebuiau sa-si opreasca activitatea", a explicat acesta.

Vosganian considera ca masura adoptata de el a fost cea corecta, in caz contrar firma s-ar fi putut inchide, iar sectorul de gaze al tarii noastre ar fi fost extrem de afectat.

"Ordinul meu era clar, daca nu platesc factura curenta si datoriile, li se taie facilitatea. Iar daca se intrerupea sectorul chimic in martie 2008, situatia pentru Romgaz ar fi fost foarte dramatica. Dar de aici pana la un complot de 40 de persoane, este un drum prea lung", a spus acesta.

Vosganian vrea sa fie audiat alaturi de Basescu si Boc in dosarul "baietilor destepti"

Fostul ministru ia in considerare trei scenarii viabile. "Fie nu a existat niciun complot, fie a fost unul infiintat in 2005 si acoperit de Serviciul Roman de Informatii. Exista, insa, si posibilitatea ca Traian Basescu sa fi facut parte din aceasta hora, prin promulgarea legii", a precizat Vosganian.

In plus, el spune ca "Parchetul General nu are caderea sa discute decizii politice, daca o ordonanata de guvern este incorecta, in conditiile in care avizul atator institutii".

"Vreau sa fiu audiat pentru a duce discutia in domeniul tehnic. Trebuie sa demonstram ca aceasta lege a fost data pentru a sustine productia de gaze romanesti", a conchis acesta.

DIICOT a pus sub acuzare, miercuri, 40 de persoane in dosarul furnizarii de gaze la preturi sub cel al pietei catre combinatele presedintelui InterAgro, Ioan Niculae.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Varujan Vosganian, #dosarul subminarii economiei nationale Ioan Niculae, #dosar devalizarea economiei nationale, #dosar baieti destepti , #PNL