Vosganian: Pana la alegeri, Guvernul sa evite temele controversate

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 19:58
1008 citiri
Vosganian: Pana la alegeri, Guvernul sa evite temele controversate
Foto: Ghimpele

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian solicita Guvernului sa evite subiectele controversate in urmatoarea perioada, pana la alegerile parlamentare. "Guvernul nu trebuie sa faca nimic spectaculos", indica Vosganian.

"Pana la alegerile parlamentare urmatoare Guvernul trebuie sa evite temele controversate. In perioada care a ramas singurul obiectiv important este acela de a asigura functionarea curenta a economiei, in conditiile reducerii deficitului bugetar. (...) Tot ce trebuie acum este ca Guvernul USL sa castige increderea romanilor. De aceea temele controversate trebuie evitate si, cu atat mai mult, jumatatile de masura. Dupa alegeri va fi timp pentru toate.

In perioada urmatoare Guvernul nu trebuie sa faca nimic spectaculos. Nu trebuie sa depaseasca viteza legala si nici sa depaseasca pe interzis. Trebuie sa treaca doar pe culoarea verde si sa nu bea la volan. Astfel incat sa redea sentimentul unei normalitati pierdute", scrie Varujan Vosganian pe blog.

Subiectele indentificate de Varujan Vosganian ca fiind controversate sunt privatizarea Oltchim, unde "sindicatele sunt nemultumite", restructurarea productiei de huila, situatia de la Hidroelectrica, reorganizarea Termoelectrica, "cum se vor moderniza termocentralele din Bazinul Olteniei, astfel incat sa se evite inchiderea lor" sau "ce se va intampla cu Fortus Iasi, etc, etc."

"Unele dintre aceste subiecte se regasesc in documentele incheiate cu FMI si Banca Mondiala. Altele nu. FMI ne zoreste sa gasim o solutie pentru Oltchim si pentru alte privatizari. Ii putem ruga sa mai astepte doua-trei luni", ii sfatuiesti Vosganian pe reprezentantii Guvernului.

O.A.

#Varujan Vosganian Oltchim, #Varujan Vosganian teme controversate, #Varujan Vosganian Guvern , #PNL