Vosganian: PNL si PSD vor avea de pierdut daca ies din USL

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 16:04
2224 citiri
Vosganian: PNL si PSD vor avea de pierdut daca ies din USL

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian spune ca PSD si PNL vor avea de pierdut pe termen mediu daca vor incerca sa iasa din USL si sa gaseasca o alianta de conjunctura pentru a forma o noua majoritate guvernamentala, el apreciind ca astfel s-ar situa in afara vointei poporului roman.

Vosganian a declarat, sambata, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca USL este o alianta politica, nu una electorala, si ca nici PSD, nici PNL nu au mandat sa-si caute noi aliati pentru a guverna.

"USL nu este o coalitie de guvernare infiripata dupa alegeri. Mandatul a fost luat impreuna si trebuie exercitat impreuna. Nici PNL n-a fost mandatat sa faca guvern, nici PSD n-a fost mandatat, ci USL. Niciunul din cele doua partide nu are mandatul nimanui de a-si cauta alti aliati decat cei din interiorul USL. Orice discutie de rupere a USL inseamna desconsiderarea unui mandat si situarea partidelor in afara vointei populare", a spus Vosganian.

Vicepresedintele liberal a precizat ca, "indiferent de sentimentele pe care le au PNL si PSD unul fata de altul, trebuie sa primeze promisiunea de onoare si mandatul dat de romani USL-ului".

"USL trebuie sa dureze patru ani, cat mandat a primit de la romani. Daca vor incerca sa guverneze separat, cautand aliante de conjunctura, se situeaza in afara vointei poporului roman", a afirmat Vosganian.

El a adaugat ca ideea ca unul dintre partidele din USL ar putea sa traga foloase pe cont propriu este gresita si ca, pe termen mediu, formatiunea care va forta o ruptura in cadrul Uniunii va avea de pierdut.

"Fireste ca s-ar putea guverna, cum a guvernat Emil Boc cu ceata lui Pitigoi. Dar ideea ca unul dintre partide ar putea sa traga foloase, ca se simte mai puternic si ca ar putea s-o ia pe cont propriu, este o idee gresita. PNL si PSD nu pot castiga separat atunci cand romanii au mandatat USL. Niciunul dintre partide, oricat de tentant ar fi, nu va putea marca pe termen mediu decat un esec daca va incerca sa iasa din USL. PSD si PNL ori castiga impreuna, ori nu castiga niciunul", a mai spus Varujan Vosganian.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Verde-Verzii protestează față de măsurile luate de Guvern: ”Ar reprezenta piedici în calea accesului la tehnologii”
Partidul Verde-Verzii protestează față de măsurile luate de Guvern: ”Ar reprezenta piedici în calea accesului la tehnologii”
Partidul Verde-Verzii cere Guvernului să nu crească TVA pentru tehnologii verzi, pentru produse bio și pentru hrana animalelor de companie. ”Protestăm față de propunerea guvernului de...
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Iași a respins contestația fostului președinte al CJ Vaslui
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Iași a respins contestația fostului președinte al CJ Vaslui
Curtea de Apel Iași a respins, vineri, 29 septembrie, solicitarea lui Dumitru Buzatu de a fi eliberat din arest preventiv.Sentința este definitivă. ”Respinge, ca fiind nefondată,...
#Vosganian USL unita, #Vosganian rupe USL, #PSD PNL despart USL , #PNL