Vosganian: PNL si PSD vor avea de pierdut daca ies din USL

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 16:04
2257 citiri
Vosganian: PNL si PSD vor avea de pierdut daca ies din USL

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian spune ca PSD si PNL vor avea de pierdut pe termen mediu daca vor incerca sa iasa din USL si sa gaseasca o alianta de conjunctura pentru a forma o noua majoritate guvernamentala, el apreciind ca astfel s-ar situa in afara vointei poporului roman.

Vosganian a declarat, sambata, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca USL este o alianta politica, nu una electorala, si ca nici PSD, nici PNL nu au mandat sa-si caute noi aliati pentru a guverna.

"USL nu este o coalitie de guvernare infiripata dupa alegeri. Mandatul a fost luat impreuna si trebuie exercitat impreuna. Nici PNL n-a fost mandatat sa faca guvern, nici PSD n-a fost mandatat, ci USL. Niciunul din cele doua partide nu are mandatul nimanui de a-si cauta alti aliati decat cei din interiorul USL. Orice discutie de rupere a USL inseamna desconsiderarea unui mandat si situarea partidelor in afara vointei populare", a spus Vosganian.

Vicepresedintele liberal a precizat ca, "indiferent de sentimentele pe care le au PNL si PSD unul fata de altul, trebuie sa primeze promisiunea de onoare si mandatul dat de romani USL-ului".

"USL trebuie sa dureze patru ani, cat mandat a primit de la romani. Daca vor incerca sa guverneze separat, cautand aliante de conjunctura, se situeaza in afara vointei poporului roman", a afirmat Vosganian.

El a adaugat ca ideea ca unul dintre partidele din USL ar putea sa traga foloase pe cont propriu este gresita si ca, pe termen mediu, formatiunea care va forta o ruptura in cadrul Uniunii va avea de pierdut.

"Fireste ca s-ar putea guverna, cum a guvernat Emil Boc cu ceata lui Pitigoi. Dar ideea ca unul dintre partide ar putea sa traga foloase, ca se simte mai puternic si ca ar putea s-o ia pe cont propriu, este o idee gresita. PNL si PSD nu pot castiga separat atunci cand romanii au mandatat USL. Niciunul dintre partide, oricat de tentant ar fi, nu va putea marca pe termen mediu decat un esec daca va incerca sa iasa din USL. PSD si PNL ori castiga impreuna, ori nu castiga niciunul", a mai spus Varujan Vosganian.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Vosganian USL unita, #Vosganian rupe USL, #PSD PNL despart USL , #PNL