Vosganian: Presedintele poate deveni simplu taietor de panglici - Vezi cum

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 13:08
4434 citiri
Vosganian: Presedintele poate deveni simplu taietor de panglici - Vezi cum
Foto: Arhiva

Daca Parlamentul si Guvernul devin constiente de puterea lor, presedintele Traian Basescu ramane "un simplu taietor de panglici si purtator de cuvant pentru sine insusi", iar "serviciile de informatii invata ce inseamna controlul parlamentar", considera senatorul PNL Varujan Vosganian.

Acesta nu crede ca USL se va confrunta in perioada urmatoare cu pierderi de parlamentari, dimpotriva, vor exista treceri de la PDL la actuala si viitoarea Putere.

"Se asteapta si alte dezertari. La urma urmei, ce parlamentar ar dori sa plece de la o alianta de 60% la un partid de sub 20%, in conditiile in care legea electorala transforma accesul partidelor mai mici intr-o veritabila loterie?", scrie Varujan Vosganian pe blog.

Senatorul liberal remarca faptul ca actualul guvern are avantajul incontestabil de a avea majoritatea parlamentara de partea sa.

"Parlamentul si Guvernul reprezinta, impreuna, puterea intr-un stat. Atunci cand ele sunt constiente de puterea lor, presedintele ramane un simplu taietor de panglici si purtator de cuvant pentru sine insusi, serviciile de informatii invata ce inseamna controlul parlamentar, iar Parchetele isi reimprospateaza, potrivit legii, conducatorii si modaliatea de a conduce, respectand procedurile", subliniaza Varujan Vosganian.

In aceste conditii, principala sarcina a USL in perioada urmatoare este de "a fi constienta de forta sa institutionala si de a o transpune in practica".

Varujan Vosganian mai spune ca celelalte obiective ale USL ar trebui sa fie pregatirea campaniei electorale si recastigarea increderii "oamenilor de cultura, a mediului academic si a mediului de afaceri".

"Cat despre organismele internationale, asta ramane dupa alegeri, cand votul popular va confirma ceea ce ele nu au vrut sa vada in rezultatul din 29 iulie", conchide senatorul PNL, referindu-se la partenerii europeni care au sprijinit revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni in ciuda celor 7,5 milioane de voturi impotriva sa, primite la referendumul pentru demiterea din functia de presedinte.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vosganian Basescu taietor panglici, #Vosganian servicii control parlamentar, #Vosganian dezertari PDL , #PNL
Comentarii
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Panglicile pe care le scoţi pe sfârlă, Vozganiene. Ţi le rătează,
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5