Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)

Joi, 12 Februarie 2015, ora 13:44
25539 citiri
Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)
Foto: B1TV

Senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, a sustinut, joi, in plenul Senatului o noua pledoarie in apararea sa, inainte sa se dea votul pentru urmarirea sa penala in dosarul Romgaz, incheindu-si in lacrimi discursul.

Ulterior, el s-a asezat in banca, unde a citit dintr-o carticica cu acatiste si s-a uns cu mir.

Liberalul a fost imbarbatat de mai multi colegi care au venit sa discute cu el. Senatorul tenismen Ilie Nastase (PC) l-a mangaiat pe cap.

Spre deosebire de alti parlamentari pentru care DIICOT a cerut aviz de urmarire penala sau arestare preventiva si care s-au abtinut, Varujan Vosganian a votat in propriul sau caz. Votul a fost secret, cu bile.

Colegii senatori au fost impresionati, iar, conform numaratorii voturilor, cererea DIICOT a fost respinsa prin vot secret, cu bile.

Astfel, din cei 168 de senatori, au fost prezenti 132. Doar 56 de voturi au fost pentru, in timp ce 71 au fost impotriva, iar 5 voturi au fost anulate.

Varujan Vosganian le-a multumit colegilor, de la tribuna Senatului. "Imi manifest speranta ca acest moment sa fie interpretat ca o victorie a democratiei si a Parlamentului", a spus Varujan Vosganian, explicand ca astfel se da o "sansa" ca puterile statului sa se aseze in echilibru.

Senatorul liberal a fost felicitat de colegul sau Georgica Severin (PSD), dupa care a parasit sala de plen.

Vosganian a sustinut o lunga pledoarie si miercuri, in fata colegilor, afirmand ca este nevinovat si ca procurorii nu au adus noi probe in dosarul sau, dupa ce anterior Senatul votase impotriva urmaririi sale penale.

Cu ochi "umbrosi si melancolici", Vosganian ii avertizeaza pe procurori: Dosarul sa fie clasat intr-o luna!

Fostul ministru Ion Ariton poate fi urmarit penal in dosarul Gala Bute - Senatul a avizat cererea Parchetului (Video)

Joi, senatorii au avizat si inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Economiei Ion Ariton (PNL), in dosarul Gala Bute.

Vosganian si Sarbu, schimb de replici in Senat, pe dosarul "gaze ieftine"

Procurorul general, Tiberiu Nitu, a trimis Senatului cererea de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian. Fostul ministru al Economiei este acuzat de DIICOT de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare.

Vosganian ar fi fortat Romgaz sa vanda gaze la pret subevaluat pentru firmele producatoare de ingrasaminte chimice ale omului de afaceri Ioan Niculae.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Premierul Marcel Ciolacu a lăudat firmele de construcție din România, în cadrul unui eveniment dedicat acestora. „Aţi doborât un mit, acela că firmele româneşti nu sunt capabile să...
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit pe 28 mai, la Chișinău, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, a fost invitat la o emisiune a postului public de televiziune...
#Vosganian plans Senat , #PNL