Comisia Europeana nu mai da in judecata Romania

Marti, 22 Ianuarie 2008, ora 12:43
1964 citiri
Comisia Europeana nu mai da in judecata Romania

Comisia Europeana nu va mai da Romania in judecata privind taxa de prima inmatriculare, dupa ce Guvernul a ajuns la o intelegere cu oficialii de la Bruxelles, informeaza Antena 3.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeana ar urma sa renunte la actiunea in justitie impotriva tarii noastre, a anuntat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, aflat la Bruxelles.

Surse guvernamentale spun ca Executivul va aproba aceasta lege prin Ordonanta de Urgenta pana la 31 ianuarie, iar procesul se va finaliza cand legea va trece de Parlament.

Ministrul Varujan Vosganian si comisarul pentru taxe si impozite, Laszlo Kovacs, s-au intalnit, marti, la Bruxelles sa discute asupra taxei auto, dupa ce ultimele modificari legate de taxa auto au fost trimise vineri la Bruxelles.

Taxa de inmatriculare a devenit, in martie 2007, obiectul unei proceduri de infringement deschisa de Comisia Europeana impotriva Romaniei. Autoritatile romane si CE au purtat o ampla corespondenta pe acest subiect, insa nu au ajuns la un acord.

La sfarsitul lui 2007 Comisia a deschis a doua etapa a procedurii de infringement impotriva Romaniei, pe marginea taxei de prima inmatriculare, considerand ca raspunsurile autoritatilor romane au fost nesatisfacatoare. Comisia a acordat un termen de doua luni pentru schimbarea legislatiei.

Taxa de prima inmatriculare a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2007 si se calculeaza in functie de trei variabile: vechimea masinii, tipul de catalizator si capacitatea cilindrica a masinii.

Nivelul taxei porneste de la 68 de euro, pentru autovehiculele noi, foarte mici, cu o capacitate cilindrica de 600 cmc, dotate cu euro 4 si ajunge pana la 8.586 euro pentru autoturismele mai vechi de sase ani, fara catalizator si cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc.

Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#Comisia Europeana, #Romania, #taxa auto, #Varujan Vosganian , #stiri Varujan Vosganian