Guy Verhofstadt anunta dizolvarea grupului ALDE. Varujan Vosganian e confuz: Pana la urma, cine pleaca?!

Duminica, 05 Mai 2019, ora 17:50
10216 citiri
Guy Verhofstadt anunta dizolvarea grupului ALDE. Varujan Vosganian e confuz: Pana la urma, cine pleaca?!
Foto: Arhiva Facebook/Guy Verhofstadt

Guy Verhofstadt a anuntat, sambata, ca grupul Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) va fi dizolvat dupa alegerile europarlamentare si va fi inlocuit de o noua formatiune. Declaratia acestuia l-a lasat insa cu o nelamurire pe senatorul roman Varujan Vosganian.

"Intentionam sa cream un nou grup, (...) un grup de centru pro-european, impreuna cu Emmanuel Macron (presedintele Frantei - n.red.) ", a declarat Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, in cursul unei dezbateri electorale, potrivit Politico.eu.

De asemenea, el a anuntat ca aceasta formatiune va fi dizolvata dupa scrutinul din 26 mai, locul sau urmand sa fie luat de noul grup.

Anuntul l-a lasat insa cu un mare semn de intrebare pe senatorului roman Varujan Vosganian, in conditiile in care ultimele evolutii de la Bucuresti l-au determinat pe Guy Verhofstadt sa excluda din grupul parlamentar pe care il prezideaza partidul ALDE al lui Calin Popescu Tariceanu.

De asemenea, Verhofsdatt a cerut, luna trecut, conducerii ALDE Europa sa procede la fel, de urgenta. "Din pacate, situatia din Romania continua sa regreseze. Grupul ALDE a decis la inceputul lunii aprilie sa excluda ALDE Romania. Asteptam ca si partidul ALDE sa urmeze aceasta decizie si sa excluda oficial ALDE Romania din familia noastra politica, cat de curand posibil", a anuntat Verhofstadt, la acea vreme, pe contul de Twitter.

Acum, Varujan Vosganian, care face parte din formatiunea romaneasca ALDE condusa de Calin Popescu Tariceanu, sustine ca este confuz.

"Guy Verhofstadt, liderul fractiunii liberale din Parlamentul European, a declarat ca ALDE Romania ar trebui sa plece din ALDE. Pana la urma n-am inteles, cine pleaca din ALDE: noi sau Verhofstadt?", a scris pe Facebook Varujan Vosganian.

Reamintim ca purtatorul de cuvant al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat pentru Mediafax ca este foarte probabil ca problema excluderii ALDE Romania din ALDE Europa sa se regaseasca pe agenda intalnirii statutare a formatiunii europene, din 28 iunie, in Elvetia.

#Guy Verhofstadt dizolvare ALDE, #Guy Verhofstadt ALDE, #dizolvare ALDE Vosganian, #dizolvare ALDE , #stiri Varujan Vosganian