Reactia Comisiei Europene, dupa cazul Vosganian: Continuam sa monitorizam situatia in MCV

Joi, 12 Februarie 2015, ora 19:06
5488 citiri
Reactia Comisiei Europene, dupa cazul Vosganian: Continuam sa monitorizam situatia in MCV

Comisia Europeana a informat ca va continua sa monitorizeze situatia voturilor din Parlament pe ridicarea imunitatii unor politicieni in cadrul MCV, in contextul in care Senatul nu a avizat, joi, inceperea urmarii penale impotriva colegului liberal Varujan Vosganian.

Rugat de Hotnews sa comenteze situatia senatorului roman, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene pe justitie, Tim McPhie, a spus ca pozitia institutiei nu s-a schimbat de la cel mai recent raport MCV.

"Pozitia Comisiei a fost trasata in raportul MCV foarte recent si nu si-a schimbat-o. Vom continua, desigur, sa monitorizam situatia si sa discutam cu partenerii romani de-a lungul intregului an", a explicat oficialul de la Bruxelles, adaugand ca nu comenteaza cazuri individuale.

In raportul MCV adoptat de Comisia Europeana pe 28 ianuarie, Parlamentul a fost cea mai criticata institutie, unul dintre motive fiind ca a blocat anchete penale prin refuzul de a ridica imunitatea unor senatori sau deputati.

Raportul MCV pentru Romania a fost publicat - Critici pentru Avocatul Poporului si Parlament

Votul de joi din Senat impotriva inceperii urmarii penale fata de senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, a starnit numeroase critici pe scena politica, inclusiv din partea presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Victor Ponta.

Iohannis critica Senatul pentru votul in cazul lui Vosganian: Nu s-a inteles (Video)

Dupa Iohannis, si Ponta critica votul in cazul lui Vosganian: O mare greseala!

Vosganian si-a emotionat colegii

Senatorul PNL Varujan Vosganian a sustinut, joi, in plenul Senatului, o noua pledoarie in apararea sa, inainte sa se dea votul pentru urmarirea sa penala in dosarul Romgaz, incheindu-si in lacrimi discursul.

Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)

Cu ochi "umbrosi si melancolici", Vosganian ii avertizeaza pe procurori: Dosarul sa fie clasat intr-o luna!

Colegii senatori au fost impresionati, iar cererea DIICOT a fost respinsa. Fostul ministru al Economiei este acuzat de DIICOT de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare. Vosganian ar fi fortat Romgaz sa vanda gaze la pret subevaluat pentru firmele producatoare de ingrasaminte chimice ale omului de afaceri Ioan Niculae.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vosganian Comisia Europeana, #vot Vosganian MCV, #Vosganian vot Senat criticat , #stiri Varujan Vosganian