Ziare.com

Varujan Vosganian a pierdut procesul cu Liviu Turcu si cu Marius Tuca

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 17:30

   

Varujan Vosganian a pierdut procesul cu Liviu Turcu si cu Marius Tuca
Senatorul PNL, Varujan Vosganian, a pierdut procesul in care le cerea daune de 300.000 de euro fostului ofiter al Centrului de Informatii Externe Liviu Turcu si jurnalistului Marius Tuca pentru publicarea in "Jurnalul National" a unui articol potrivit caruia ar fi fost agent al Securitatii.

Decizia instantei a fost data joi, nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, informeaza Cotidianul.

Surse apropiate senatorului liberal au afirmat pentru Ziare.com ca Varujan Vosganian este stupefiat de aceasta decizie desi el nu a vazut-o, luand in considerare ca ea se publica in 24 de ore, iar vinerea nu exista program de consultare a condicii.

In momentul in care avocatii lui Varujan Vosganian vor intra in posesia deciziei vor face recurs.

Acesta a inaintat actiunea de chemare in judecata in data de 29 noiembrie 2006, dupa ce i-a acuzat pe Liviu Turcu si Marius Tuca de calomnie in legatura cu publicarea unui articol in "Jurnalul National", in care se spunea ca actualul senator PNL ar fi fost agent acoperit al Securitatii.

El a renuntat atunci la nominalizarea pentru postul de comisar european din partea Romaniei in urma scandalului generat de un articol publicat de fostul spion al CIE in" Jurnalul National".

Dupa asta, Varujan Vosganian a primit de la CNSAS decizia de necolaborare cu Securitatea in care se arata ca nu exista nici un dosar pe numele sau in evidentele Directiei de investigatii a colegiului si in arhivele Securitatii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1981 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CNSAS si Varujan Vosganian

CNSAS a fost, este si, dupa cate vad, ramane Cooperativa "Nufarul" de Spalare si Apretare a Sistemului, iar Varujan Vosganian, "stupefiatul", a fost, este si va ramane un liberal de aceeasi sorginte cu Amedeo Lazarescu, Ionescu Quintus, Balaceanu Stolnici, care mai mult ca sigur ca va ataca cu apel decizia instantei.
Sa iti fie clar, natiune romana: aceasta este structura morala a acelora care ne conduc de 20 de ani, dupa asa-zisa revolutie anticomunista.
Acestia sunt "dizidentii" sistemului comunist care au impanzit partidele de la stanga la dreapta si care te reprezinta in Parlament, acest Parlament al rusinii nationale!
Mona Musca ar trebui sa se simta purificata pentru faptul de a se fi extras din aceasta companie "selecta".

 

cand am notat cu 5, media a scazut de la 5 la 4 !?!

Este simplu: CNSAS a dat verdict de necolaborare cu Securitatea, pe cand el a fost acuzat ca ar fi fost agent acoperit, motiv pentru care nici nu se putea pronunta CNSAS (nu ca nu ar fi avut documentele doveditoare, dar nu avea atributii in acest sens).
In ceea ce priveste Nufarul, au facut dovada in multe ocazii ca, daca cere cine trebuie, se poate.
Toate cele bune!

Actorul finantist

Este perfect adevarat Mihaela Cartis...cred ca spiritul lui Carol I ne insoteste pe amindoua....Ce este greu de inteles ptr. mine este tupeul acestui armean, vorbaria de multe ori plina de gaunoase rau plasate in diferite analize, cochetaria atotstiutorului in finante....Imi pare rau ...cand il intilnesc pe vreun post de televiziune schimb repede canalul....norocul nostru ca avem aceasta posibilitate, sa alegem oameni de valoare sa ii ascultam....

Ce să ințeleg ?

1 - pierzand procesul intentat celor 2, rezultă că tov. Vosganian A FOST agent al Securității
2 - instanța a dorit NUMAI ca cei 2 să nu plătească suma cerută de tov. Vosganian
3 - hotărarea instanței ii scutește pe cei 2 de plata sumei solicitate de tov. Vosganian, dar nu exclude colaborarea sa cu Securitatea
4 - CNSAS il declară curat pe tov. Vosganian, dar instanța lasă totuși să planeze asupra sa bănuială că ar fi colaborat, dat fiind că cei doi care au facut acuza nu sunt sancționați
Eu, "simplul cetățean", vorba ciuruitului din 1989, CE SĂ INȚELEG din toate acestea ? Pană la dovezi concrete, ințeleg că suntem aburiți de cei pe care-i alegem CONSTANT, IRESPONSABIL și INCONȘTIENT.

 

Varujane,ai mai imbatranit si tu si astae.

Ce ma intriga pe mine,e altceva:termenul in care s-a judecat si emis un raspuns. Iata cum spune textual: "Acesta a inaintat actiunea de chemare in judecata in data de 29 noiembrie 2006, dupa ce i-a acuzat pe Liviu Turcu si Marius Tuca de calomnie in legatura cu publicarea unui articol in "Jurnalul National", in care se spunea ca actualul senator PNL ar fi fost agent acoperit al Securitatii". Deci, 29.11.2006 si pana astazi, 10.07.2010.Ar mai fi inca 4 luni,ca sa se implineasca 4 ani de judecata.Nu e curios,cum se dezbat astfel de procese?Unui amarat,i se intocmea dosarul in cateva minute,cu condamnarea cea mai severa. Astora,trebuie sa le ceara voie sa fie interogati,dar nu fara avocatul personal.Cata cu.rvie in sistemul judecatoresc,cata nesimtire...Si mai au pretentia sa fie respectati...Huuuuuuoooooooooooooooooooo!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor