Varujan Vosganian a pierdut procesul cu Liviu Turcu si cu Marius Tuca

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 17:30
3113 citiri
Varujan Vosganian a pierdut procesul cu Liviu Turcu si cu Marius Tuca

Senatorul PNL, Varujan Vosganian, a pierdut procesul in care le cerea daune de 300.000 de euro fostului ofiter al Centrului de Informatii Externe Liviu Turcu si jurnalistului Marius Tuca pentru publicarea in "Jurnalul National" a unui articol potrivit caruia ar fi fost agent al Securitatii.

Decizia instantei a fost data joi, nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, informeaza Cotidianul.

Surse apropiate senatorului liberal au afirmat pentru Ziare.com ca Varujan Vosganian este stupefiat de aceasta decizie desi el nu a vazut-o, luand in considerare ca ea se publica in 24 de ore, iar vinerea nu exista program de consultare a condicii.

In momentul in care avocatii lui Varujan Vosganian vor intra in posesia deciziei vor face recurs.

Acesta a inaintat actiunea de chemare in judecata in data de 29 noiembrie 2006, dupa ce i-a acuzat pe Liviu Turcu si Marius Tuca de calomnie in legatura cu publicarea unui articol in "Jurnalul National", in care se spunea ca actualul senator PNL ar fi fost agent acoperit al Securitatii.

El a renuntat atunci la nominalizarea pentru postul de comisar european din partea Romaniei in urma scandalului generat de un articol publicat de fostul spion al CIE in" Jurnalul National".

Dupa asta, Varujan Vosganian a primit de la CNSAS decizia de necolaborare cu Securitatea in care se arata ca nu exista nici un dosar pe numele sau in evidentele Directiei de investigatii a colegiului si in arhivele Securitatii.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com