Varujan Vosganian ataca familia Basescu pe tema drogurilor usoare

Luni, 15 Februarie 2010, ora 10:45
3781 citiri
Varujan Vosganian ataca familia Basescu pe tema drogurilor usoare

Varujan Vosganian a declarat ca familia Basescu a dus, anul trecut, o politica sistematica de dezincriminare a consumului de droguri usoare, iar Guvernul Boc a incurajat reducerile practicate acum de magazinele de produse etnobotanice, carora le-a dat un termen de gratie pentru a-si lichida produsele.

Senatorul liberal a reamintit declaratia Elenei Basescu despre drogurile usoare. "Fata presedintelui Basescu, adresandu-se unui segment tanar, a declarat anul trecut in campania pentru europarlamentare ca va lupta in PE pentru dezincriminarea drogurilor usoare si a consumului de marijuana.

Exact in aceeasi zi Guvernul a desfiintat Agentia Antidrog si trimis ingrjirea acestor oameni la Politie. Cum aschia nu sare departe de trunchi, Traian Basescu si-a asumat concluziile unui raport prezidential care cerea dezincriminarea consumului de droguri usoare.

In urma acestui fapt au aparut tot felul de magazine de plante. Magazinele acum lichideaza stocurile, ca la paltoane. Asistam la o vanzare de droguri usoare masiva", a declarat Vosganian duminica seara, la Realitatea TV.

Acelasi gen de acuzatii fusese lansat duminica si de deputatul PSD Mugurel Surupaceanu. Acuzatiile sale insa fusesera respinse inclusiv de proprii colegi de partid.

"Traian Basescu a facut un lucru odios"

Nici despre referendumul privind Parlamentul unicameral Varujan Vosganian nu a avut cuvinte de lauda, dimpotriva. Penelistul este ferm impotriva transformarii Parlamentului si ca presedintele s-a folosit de fustrarile populatiei pentru a o asmuti impotriva parlamenterilor.

"Nu exista nicio tara de marimea Romaniei sau mai mare care sa aiba Parlament unicameral. Nu li s-a spus romanilor ca de fiecare data cand Romania a fost democratica a avut bicameralism, iar cand a fost un regim autoritar a fost Parlament unicameral. Daca s-ar face un referendum prin care sa interzicem indemnizatiile parlamentarilor ce s-ar intampla? Presedintele nu trebuie sa asmuta poporul.

Traian Basescu a facut un lucru odios. A pus in slujba campaniei sale electorale frustrarile electoratului. Poporul trebuie informat de istorici. Trebuie sa combatem saracia materiale si morala. Cand ei nu vor mai fi saraci, ei isi vor da seama ca votul pentru unicameral este o ofensa la adresa traditiei democratice", a declarat Vosganian la Realitatea TV.

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com