Varujan Vosganian si-a lansat "Cartea soaptelor"

Joi, 15 Iulie 2010, ora 23:36
1147 citiri
Varujan Vosganian si-a lansat "Cartea soaptelor"

Varujan Vosganian, liderul Uniunii Armenilor din Romania, si-a lansat, joi, la deschiderea Colectiei Muzeale a Armenilor Transilvaneni - ARCA (Actiuni de Regenerare a Comunitatii Armene) din Dumbraveni, judetul Sibiu, lucrarea "Cartea soaptelor".

Lucrarea senatorului liberal Varujan Vosganian, considerata cartea anului 2009, a fost scoasa la lumina de acesta dintr-un sipet ferecat, pe care l-a deschis cu o sabie.

"Cartea soaptelor a fost scrisa la mai bine de 1.000 de ani dupa o alta carte, care s-a numit Cartea plangerii si care a fost sarbatorita de UNESCO acum cativa ani ca un mare eveniment al culturii mondiale. Cartea soaptelor este o carte despre secolul XX.

Nu-i o carte numai despre armeni, ci si despre romani, evrei si germani, despre toti care au suferit istoria mai degraba decat sa o traiasca.

E vorba despre maladia secolului XX, despre razboaiele mondiale, despre lagarele de concentrare, despre genocid, despre apatrizi, despre ideologiile transformate in autoritate a statului, despre cautarile zadarnice de sine, despre oamenii care au trecut prin aceasta istorie adesea fara sa o inteleaga", a aratat Vosganian.

Acesta a afirmat ca multi dintre oamenii din carte sunt inca in viata, ca toate personajele sunt reale "in masura in care putem stabili ce anume din noi este rezultatul realitatii palpabile si ce anume din noi este rezultatul sperantelor noastre, fanteziilor si melancoliilor noastre".

Autorul a sustinut ca este o carte pe care ar putea sa o scrie fiecare - "fiecare loc, fiecare timp, fiecare neam poate sa aiba o carte a soaptelor a sa" si ca fiecare dintre cei prezenti ar putea sa continue aceasta lucrare.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
Ghilotina
rank 5
Pe siteul asta e voie sa fie injurat Basescu si PDL in toate felurile ; sa fie porcaita Udrea . Restul pozitiilor se interpreteaza cum vedeti in continuare : Varujan e un hotz si un incult ca toti liberalii .