Varujan Vosganian si-a lansat "Cartea soaptelor"

Joi, 15 Iulie 2010, ora 23:36
1410 citiri
Varujan Vosganian si-a lansat "Cartea soaptelor"
Foto: arhiva

Varujan Vosganian, liderul Uniunii Armenilor din Romania, si-a lansat, joi, la deschiderea Colectiei Muzeale a Armenilor Transilvaneni - ARCA (Actiuni de Regenerare a Comunitatii Armene) din Dumbraveni, judetul Sibiu, lucrarea "Cartea soaptelor".

Lucrarea senatorului liberal Varujan Vosganian, considerata cartea anului 2009, a fost scoasa la lumina de acesta dintr-un sipet ferecat, pe care l-a deschis cu o sabie.

"Cartea soaptelor a fost scrisa la mai bine de 1.000 de ani dupa o alta carte, care s-a numit Cartea plangerii si care a fost sarbatorita de UNESCO acum cativa ani ca un mare eveniment al culturii mondiale. Cartea soaptelor este o carte despre secolul XX.

Nu-i o carte numai despre armeni, ci si despre romani, evrei si germani, despre toti care au suferit istoria mai degraba decat sa o traiasca.

E vorba despre maladia secolului XX, despre razboaiele mondiale, despre lagarele de concentrare, despre genocid, despre apatrizi, despre ideologiile transformate in autoritate a statului, despre cautarile zadarnice de sine, despre oamenii care au trecut prin aceasta istorie adesea fara sa o inteleaga", a aratat Vosganian.

Acesta a afirmat ca multi dintre oamenii din carte sunt inca in viata, ca toate personajele sunt reale "in masura in care putem stabili ce anume din noi este rezultatul realitatii palpabile si ce anume din noi este rezultatul sperantelor noastre, fanteziilor si melancoliilor noastre".

Autorul a sustinut ca este o carte pe care ar putea sa o scrie fiecare - "fiecare loc, fiecare timp, fiecare neam poate sa aiba o carte a soaptelor a sa" si ca fiecare dintre cei prezenti ar putea sa continue aceasta lucrare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Varujan Vosganian carte, #Varujan Vosganian Cartea soaptelor , #stiri Varujan Vosganian
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Pe siteul asta e voie sa fie injurat Basescu si PDL in toate felurile ; sa fie porcaita Udrea . Restul pozitiilor se interpreteaza cum vedeti in continuare : Varujan e un hotz si un incult ca toti liberalii .
Poza GB-e-Doby
GB-e-Doby
rank 5
Cu ocazia retragerii sala din PNL, Varujan Vosganian si-a lansat "Cartea soaptelor" . dansul nu a dorit sa spuna acest lucru cu voce tare, ca sa nu auda Antonescu!