Vosganian: Basescu nu are cunostinte economice minime

Luni, 24 Mai 2010, ora 21:37
3231 citiri
Vosganian: Basescu nu are cunostinte economice minime

"Presedintele nu are cunostinte elementare privind ordinul de marime al bugetului de stat ori privind modul de functionare a datoriei publice.

In general, nu are cunostinte economice minime si consilierii sai, precum se vede in acest comentariu, sunt alesi in asa fel incat sa nu jigneasca nivelul cunostintelor prezidentiale", este raspunsul pe care il da fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, la atacurile permanente pe care le face actualul Guvern la adresa Guvernului Tariceanu.

"Cum sa avem incredere intr-un pachet de masuri scornit de presedintele Basescu, cel care crede ca anul asta platim zece miliarde de euro datorie publica si care de fapt, tot el ne spune, impartite pe trimestre nu sunt decat opt si care, daca ne uitam in legea bugetara, sunt de un milliard si ceva etc", scrie Varujan Vosganian pe blogul personal.

Liderul liberal mai spune ca ii este teama ca peste cateva luni o sa "sa includem si pachetul de masuri de azi in seria gogomaniilor prezidentiale".

"Tare mi-e teama ca, peste cateva luni, sa nu fim nevoiti sa includem si pachetul de masuri de azi in seria gogomaniilor prezidentiale, numai ca atunci nu va mai fi de glumit, caci nu va mai fi doar o greseala pe hartie", mai sustine acesta.

Varujan Vosganian da cateva exemple de greseli facute de presedintele Basescu, ca un contraexemplu la acuzatiile pe care le aduce acesta fostilor lui colegi din Guvernul Tariceanu.

"Dar, vorba lui Creanga din 'Capra cu trei iezi', bucuria lui Basescu nu fu proasta. Caci cei care i-au dat acest tabel pe care eu l-am putut ulterior vedea, nici macar nu au scris corect cifrele. Datoria publica de refinantat poate fi zece miliarde de euro.

Insa bunii sai specialisti au gresit datele primului trimestru, unde, in loc de 2 miliarde si ceva de euro au scris 0,216, astfel incat presedintele a impartit aiurea cele zece miliarde de euro in patru trimestre, pierzand pe drum vreo doua miliarde de euro.

Aceasta dovedeste ca in fata cifrelor pe care le-a primit nu a avut nici o contributie de gandire personala, luandu-le ca atare. Nu mai vorbim de faptul ca declaratia ca am platit 260 milioane de euro pe primul trimestru este o alta inchipuire, suma platita fiind cu totul alta", sustine liderul liberal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Varujan Vosganian Traian Basescu, #atac Traian Basescu , #stiri Varujan Vosganian