Vosganian: PSD nu se gandeste nici o iota la o guvernare cu PNL

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 16:07
1477 citiri
Vosganian: PSD nu se gandeste nici o iota la o guvernare cu PNL

Varujan Vosganian, vicepresedinte al PNL, este de parere ca PSD nu se gandeste la o guvernare impreuna cu liberalii, si atrage atentia ca nu este de acord nici cu ideea guvernului din umbra.

Liderul liberal avertizeaza ca declaratiile social-democratilor din ultima perioada pun accentul pe modul in care "guvernarile de dreapta din 2004-2010 au adancit saracia", in ciuda faptului ca, spune el, "PNL si PD nu incap in aceeasi oala atunci cand vorbim de dreapta politica si despre eficienta guvernarii".

Mai curand, Vosganian vede o colaborare intre PSD si PRM, partid care ar prefera o alianta pentru a intra in Parlament.

"Apare limpede ca, de fapt, PSD nu se gandeste nici o iota la o guvernare cu PNL. Ideea unui Guvern PNL - PSD pentru trecerea iernii 2010/2011 nu-i surade de loc, iar pentru alegerile urmatoare ar prefera sa se alieze cu PRM, daca intra in Parlament, decat cu PNL.

Nu ca PNL ar muri de grija PSD, dar Romania trebuie guvernata, si trecerea stafetei de la PD la PSD nu ar fi o varianta prea promitatoare pentru romani", scrie Varujan Vosganian, pe blogul sau.

Liderul liberal adauga ca Adrian Nastase, liderul Consiliului National al PSD, a inceput sa posteze pe blogul personal atacuri la guvernarea Tariceanu, pe care le califica drept "rod al unei minti infiebantate de betia sondajelor".

PSD joaca leapsa cu PNL

In opinia lui Varujan Vosganian, PSD nu ar face decat sa "joace leapsa", in loc sa gaseasca o solutie politica alternativa inainte de alegeri.

"Se pune, insa, intrebarea cat de sincera este dorinta de a crea o solutie politica alternativa inainte de alegeri si daca nu cumva PSD, autorul moral al cresterii cu 50% a salariilor bugetarilor si al celei de-a treisprezecea pensii, joaca leapsa cu PNL, doar pentru a-l compromite nitel in ochii alegatorilor care pleaca de la PD" mai scrie Vosganian.

Acesta a explicat, intr-un post anterior de pe blog, ca a tacut in ceea ce priveste guvernul din umbra al PNL, in conditiile in care nu a fost consultat cu privire la numirile facute si a asteptat Delegatia Permanenta pentru a spune intai colegilor din partid ce parere are.

"Daca as fi fost consultat in legatura cu alcatuirea Guvernului din umbra, mi-as fi asumat public opinia exprimata. Cum, insa, acest lucru nu s-a intamplat, mi se pare corect sa spun intai colegilor mei din PNL ceea ce cred si abia dupa aceea sa fac comentarii publice", arata Varujan Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Varujan Vosganian, #Vosganian PSD, #Vogsnian guvernare PSD , #stiri Varujan Vosganian