DNA explica motivul arestarii sefului arbitrilor

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 08:21
5056 citiri
DNA explica motivul arestarii sefului arbitrilor
foto: prosport

Prin intermediul uni comunicat de presa, Directia Nationala Anticoruptie a explicat motivul aretarii lui Vasile Avram, seful CCA, si Ioan-Sorin Terbea, sponsor al echipei FCM Targu Mures.

Potrivit procurorilor DNA, Vasile Avram a fost retinut sub acuztia de luare de mita in forma continuata pentru a asigura arbitraje favorabile echipei FCM Targu Mures in sezonul 2011-2012.

De asemenea, Ioan-Sorin Terbea a fost pus sub invinuire sub acuzatia de dare de mita in forma continuata. In dosar mai sunt implicati inca doi apropiati ai lui Terbea, Nicolae Iacobescu si Vasile-Constantin Chiorean.

Concret, DNA sustine ca Vasile Avram a luat mita 19.000 de euro din partea lui Terbea pentru a asigura targ-muresenilor arbitraje favorabile in acest sezon. In plus, Avram ar fi beneficiat si de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Targu Mures, din partea lui Sorin Ioan Terbea.

Iata comunicatul de presa al DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de urmatorii inculpati:

AVRAM VASILE, presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita in forma continuata,

TERBEA SORIN - IOAN, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

La data de 21 mai 2011, in conditiile exercitarii atributiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Tirgu-Mures - Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Terbea Sorin Ioan, prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro in scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Tirgu-Mures, la jocurile editiei de campionat 2011-2012. In aceeasi imprejurare si in acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Tirgu-Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan.

Inculpatilor Avram Vasile si Terbea Sorin Ioan li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 24 septembrie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pentru 24 de ore. La data de 25 septembrie 2011, cei doi inculpati urmeaza a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

In aceeasi cauza procurorii efectueaza acte de urmarire penala si fata de invinuitii Iacobescu Nicolae si Chiorean Vasile-Constantin, persoane din anturajul omului de afaceri Terbea Sorin Ioan, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de complicitate la luare si la dare de mita.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vasile Avram arestat, #coruptie in fotbal , #arbitri