Ziare.com

Cum s-a dat spaga in cazul Vasile Avram

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 20:06

   

Cum s-a dat spaga in cazul Vasile Avram
Tribunalul Bucuresti a publicat luni motivarea deciziei prin care presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram si omul de afaceri Sorin Terbea au fost arestati, explicand modul in care seful arbitrilor a primit mita.

Tribunalul Bucuresti a aratat ca a luat in considerarea mai multe interceptari si inregistrari ambientale, declaratii de martori, precum si o serie de documente de la FRF, de la CCA si de la LPF, din care au reiesit ca banii au fost plasati pe bancheta elicopterului cu care Avram s-a deplasat de la Targu Mures la Bucuresti, la indicatiile lui Terbea.

"Pentru a combate datele de fapt reiesite din convorbirile interceptate si a oferi cel putin aparent o explicatie remiterii acestui plic catre inculpatul Avram, inculpatul Terbea sustine ca a dorit intr-adevar sa ofere inculpatului Avram un cadou - mai exact un tablou, un basorelief, pe care l-a impachetat intr-un plic, si prin grija receptionerului si a pilotului s-a ingrijit ca acest plic sa ajunga pe bancheta elicopterului pentru a fi luat de inculpatul Avram la coborarea in Bucuresti, cadoul ce ar fi fost refuzat de acesta din urma.

Expresia folosita de inculpatul Terbea este ca inculpatul Avram ar fi refuzat sa primeasca basorelieful daca nu ii emitea chitanta fiscala pentru acesta", mai noteaza instanta, care arata ca "optica inculpatului Terbea, in sensul ca un tablou ar avea mai putin caracterul unei mite decat o simpla suma de bani, este insa fundamental eronata, independent de faptul acceptarii sau nu a mitei de catre destinatar".

"Tribunalul retine ca exista date si indicii concludente ce sustin acest element de fapt: din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice purtate de inculpatul Terbea in data de 21 mai, atat inainte cat si in timpul cat inculpatul Avram s-a aflat in Targu Mures, rezulta ca inculpatul Terbea a schimbat o suma relevanta de lei in euro, prin intermediul numitului C.A., fapt de altfel recunoscut de inculpatul Ioan Sorin Terbea cu ocazia audierii in fata instantei. Explicatia data de acesta cu privire la destinatia sumei de bani este insa neveridica, asa cum se va arata mai jos", se mai arata in documentul citat de Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a mai precizat ca suma de 19.000 de euro pe care Avram ar fi primit-o pentru a ajuta gruparea FCM Targu Mures a fost identificata tot prin intermediul transcrierii convorbirilor telefonice.

"Cuantumul sumei exacte remise cu titlul de mita reiese din transcrierile convorbirii telefonice dintre inculpatul Terbea si Chiorean din 21 mai, ora 17.06, in cadrul careia Chiorean confirma ca a numarat suma de 19.000 de euro, iar inculpatul Terbea ii solicita sa ii impacheteze frumos, ca un cadou. Aceste interceptari, coroborate cu declaratiile lui Chiorean date la momentul audierii in fata organelor de urmarire penala, declaratii in cadrul carora relateaza ca a remis un plic catre Iacobescu, si precizeaza ca nu a respectat recomandarea lui Terbea intrucat deja predase plicul catre pilotul elicopterului, confirma actul material al transmiterii sumei in cauza catre inculpatul Vasile Avram.", se mai arata in motivarea arestarii celor doi.

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, si omul de afaceri Sorin Terbea au fost arestati preventiv, duminica, de Tribunalul Bucuresti, fiind acuzati de luare si, respectiv, dare de mita.

Potrivit Departamentului National Anticoruptie, in data de 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Targu Mures - Universitatea Cluj, din ultima etapa a sezonului trecut, ar fi primit de la Terbea suma de 19.000 de euro, in scopul delegarii unor arbitri agreati de formatia muresana in stagiunea 2011/2012.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3981 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu-i adevărat.

Șpaga lui Avram a fost dată de insuși ministrul de externe,cel ce se ocupă cu a fi părtași cu mafia multicoloră din Modrogan,penticostalul contrabandist care și-a cumpărat diploma de bacaloriat la 28 de ani și asta cu bani grei din contrabanda penticostală iGaj.

Trăiască Majestate Sa Regele Mihai I!...La Mulți Ani,Majestate!

 

Mari Ciumpalaci si Pacalici !

In pr.ostia lor,acesti spagari de zeci de mii de euro,nu au invatat un lucru. Ca telefoanele sint inregistrate permanent,oricine telefoneaza in tara asta dar este valabila peste tot in lume.Milioane de Terrabiti ramin stocati pentru douazeci de ani. Cind cineva din serv.STS primeste ordin de extractie a unei convorbiri,tinta este reactivata si se asculta ore de convorbiri. Se extrage esentialul daca poate fi folosit in cercetarea unui caz. Ce e atit de greu ? Insa fraerii astia,sint lacomi,vor garantii ,discuta tranzactia cu te miri cine,implica persoane intermediare etc. Acest lant al slabiciunilor ii duce direct in Puscarie si Culmea ! vor iesi de acilo platind ei insasi o Spaga grasa "cui trebue ",unui individ sau unui "partid",sau chiar "justitiei corupte".Cine vrea sa invete metode de transmitere sigura de obiecte sau bani.....sa ia un manual de la "baietii cu ochi albastri" sau din povestile cu KGB-isti. Nu vor regreta ! Aviz lui Craciunescu ! In termeni "stiintifici" se numeste Boite aux lettre mo.rt " sau "Dead drop" ori "Tainik" in rusa ( in romina taina se stie ce inseamna,si reprezinta un loc de stocaj de taina,unde se pun obiecte,bani si instructiuni unui spion pe care nu trebue sa-l vada la fata cel ce aduce ...). Fizic,este un tub metalic,de diverse dimensiuni,ermetic inchis,cameleonizat pentru a nu fi vizibil,si plasat in locuri usor accesibile dar greu de detectat. O maniera eleganta si securitara .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor