Secretele murdare din spatele arestarii lui Vasile Avram

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 09:47
6460 citiri
Secretele murdare din spatele arestarii lui Vasile Avram

Vasile Avram, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), a fost arestat preventiv pentru 29 de zile fiind acuzat de luare de mita in forma continuata. Totusi, inainte de judecarea recursului depus de avocati, au iesit la iveala o serie de "secrete murdare" legate de retinerea lui Avram.

Judecatoarea care a semnat mandatul de arestare emis pe numele lui Vasile Avram este una destul de cunoscuta, Anamaria Tranca fiind implicata si in alte procese ale unor persoane publice. Conform celor de la Ring, judecatoarea Tranca a dispus arestarea preventiva a lui Sorin Ovidiu Vantu si punerea in libertate a otevistului Dan Diaconescu.

In aceste conditii, aparatorii presedintelui suspendat al CCA sustin ca interventia DNA, de sambata dimineata, a fost premeditata, sugerand ca procurorii anticoruptie au avut o intelegere cu judecatoarea pentru a-l aresta pe Avram.

"E foarte ciudat ca a fost arestat de doamna judecator Tranca si a fost luat cu mandat de aducere sambata ca sa fie dus la arestare duminica, pe serviciul domniei sale. Probabil ca judecatoarea a fost desemnata corect. Problema este ca l-au luat pe clientul nostru exact cand au stiut: il iei sambata ca sa fie dus la arestare duminica!", spune unul dintre avocatii lui Avram, conform sursei citate.

Opinia avocatilor este sustinuta si de presedintele FRF, Mircea Sandu, cel care a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca DNA-ul a cautat "circul mediatic" in cazul Avram.

"Din trei cai de acces, exact pe unde era presa l-au scos pe Avram. Mi se pare prea mult circ mediatic pe o chestie care nu e probata", a spus Mircea Sandu.

Cum s-a dat spaga in cazul Vasile Avram

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, si omul de afaceri Sorin Terbea, membru in Comitetul Executiv al FRF, au fost arestati preventiv, duminica, de Tribunalul Bucuresti, fiind acuzati de luare si, respectiv, dare de mita.

Potrivit Departamentului National Anticoruptie, in data de 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Targu Mures - Universitatea Cluj, din ultima etapa a sezonului trecut, ar fi primit de la Terbea suma de 19.000 de euro, in scopul delegarii unor arbitri agreati de formatia muresana in stagiunea 2011/2012.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...