Seful arbitrilor - Vasile Avram, arestat pentru 29 de zile

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 15:49
2971 citiri
Seful arbitrilor - Vasile Avram, arestat pentru 29 de zile

Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a fost arestat preventiv duminica pentru 29 de zile.

Tot pentru 29 de zile a fost retinut si presedintelele Federatiei Romane de fotbal in sala, Sorin Terbea.

Avram si Terbea au fost adusi duminica, in jurul orei 13:00, la Tribunalul Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, propunere admisa de judecatori dupa trei ore de deliberari.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si a fost atacata deja de avocatii celor doi, urmand ca recursul sa fie judecat peste trei zile la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorii au stabilist si ca Nicolae Iacobescu si Vasile Constantin Chiorean, acuzati de complicitate la luare si la dare de mita, sa fie cercetati in stare de libertate.

"Sper sa se faca dreptate pana la urma si ca Vasile Avram sa isi poata exersa din nou functia, pentru ca probele sunt doar pe interceptari telefonice. Clientul meu n-a primit niciun ban. Cu acei 19 mii de euro despre care tot se vorbeste, Terbea si-a cumparat mobila din Germania", a spus avocatul lui Vasile Avram, Adrian Penciu, la iesirea din Tribunalul Bucuresti.

Seful arbitrilor este acuzat ca a luat 19.000 de euro mita de la Sorin Terbea pentru a asigura arbitraje favorabile echipei FCM Targu Mures in sezonul 2011-2012 al Ligii 1.

DNA explica motivul arestarii sefului arbitrilor

Sapte meciuri a jucat FCM Targu Mures in acest sezon al Ligii 1, in care a obtinut doar 6 puncte, cu care se afla pe locul 16 in clasament, loc retrogradabil.

Strania poveste a arbitrajelor favorabile de care a avut parte Targu Mures

Ca urmare a acestui scandal, Vasile Avram si Sorin Terbea au fost suspendati de Mircea Sandu din functiile pe care le detin, pana la clarificarea anchetei Directiei Nationale Anticoruptie.

Mircea Sandu a luat primele masuri dupa arestarile din fotbal

Locul lui Avram in fruntea CCA va fi luat de Gheorghe Constantin.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...