Reacția lui Vasile Bănescu după afirmațiile lui ÎPS Teodosie referitoare la Putin: „Sunt amuțitoare”

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 11:46
12859 citiri
Reacția lui Vasile Bănescu după afirmațiile lui ÎPS Teodosie referitoare la Putin: „Sunt amuțitoare”
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Vasile Bănescu FOTO Facebook / Vasile Băescu

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române Vasile Bănescu a reacționat la declarațiile lui ÎPS Teodosie care a afirmat că președintele rus Vladimir Putin nu a bombardat „ctitorii” și că acesta nu ar fi așa de „negru” cum e prezentat.

În urmă cu o zi, ÎPS Teodosie a fost întrebat într-o conferință de presă dacă își păstrează declarațiile făcute în luna februarie referitoare la Vladimir Putin, când spunea că despre acesta că este un mare critor și că nu ar fi atât de „negru” precum este prezentat.

“Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: “Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.

Bănescu: Unii se compromit spectaculos și ireversibil

Purtătorul de cuvânt al bisericii a reacționat pe contul său de Instagram cu un mesaj în care afirmă că declarațiile lui ÎPS Teodosie sunt „amuțitoare”

„Perseverarea tomitană în opţiunea oarbă moral, favorabilă barbariei travestite în ctitor creştin, dar şi întrebarea zguduitor de cinică, << Ce, a mitraliat ctitoriile? >>, sunt aproape amuţitoare. Ca şi cum zidurile unor construcţii, fie ele şi biserici, nu vieţile unor oameni nevinovaţi ar conta cu adevărat!

Fiecare dintre noi se onorează sau se compromite moral în cel mai relevant mod cu putinţă prin poziţionarea faţă de răul cu chipul hidos al crimei, faţă de nedreptatea strigătoare la cer şi mai ales faţă de Adevăr. Recidivând, unii se compromit spectaculos şi ireversibil”, scrie Vasile Bănescu.

Pe 8 februarie, într-o intervenţie la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie l-a lăudat pe liderul de la Kremlin, despre care a spus că este un mare „ctitor”.

„Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători. Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine”, a declarat arhiepiscopul Teodosie.

Quarterly Report - Editia 4

Putin știe cine ar trebui să-l înlocuiască pe Zelenski. Dictatorul de la Kremlin, ”expert” în constituția Ucrainei
Putin știe cine ar trebui să-l înlocuiască pe Zelenski. Dictatorul de la Kremlin, ”expert” în constituția Ucrainei
În timpul vizitei sale în Uzbekistan, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a spus că, având în vedere faptul că mandatul de cinci ani al președintelui Zelenski s-a încheiat, iar...
Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Cancelarul german, Olaf Scholz, care se opune folosirii armelor germane împotriva unor ținte din Rusia, a dezvăluit că președintele rus Vladimir Putin i-a spus, în ajunul invaziei la scară...
#Vasile Banescu, #biserica, #IPS Teodosie, #razboi Ucraina, #Vladimir Putin , #biserica