Reacția lui Vasile Bănescu după afirmațiile lui ÎPS Teodosie referitoare la Putin: „Sunt amuțitoare”

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 11:46
12792 citiri
Reacția lui Vasile Bănescu după afirmațiile lui ÎPS Teodosie referitoare la Putin: „Sunt amuțitoare”
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Vasile Bănescu FOTO Facebook / Vasile Băescu

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române Vasile Bănescu a reacționat la declarațiile lui ÎPS Teodosie care a afirmat că președintele rus Vladimir Putin nu a bombardat „ctitorii” și că acesta nu ar fi așa de „negru” cum e prezentat.

În urmă cu o zi, ÎPS Teodosie a fost întrebat într-o conferință de presă dacă își păstrează declarațiile făcute în luna februarie referitoare la Vladimir Putin, când spunea că despre acesta că este un mare critor și că nu ar fi atât de „negru” precum este prezentat.

“Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: “Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.

Bănescu: Unii se compromit spectaculos și ireversibil

Purtătorul de cuvânt al bisericii a reacționat pe contul său de Instagram cu un mesaj în care afirmă că declarațiile lui ÎPS Teodosie sunt „amuțitoare”

„Perseverarea tomitană în opţiunea oarbă moral, favorabilă barbariei travestite în ctitor creştin, dar şi întrebarea zguduitor de cinică, << Ce, a mitraliat ctitoriile? >>, sunt aproape amuţitoare. Ca şi cum zidurile unor construcţii, fie ele şi biserici, nu vieţile unor oameni nevinovaţi ar conta cu adevărat!

Fiecare dintre noi se onorează sau se compromite moral în cel mai relevant mod cu putinţă prin poziţionarea faţă de răul cu chipul hidos al crimei, faţă de nedreptatea strigătoare la cer şi mai ales faţă de Adevăr. Recidivând, unii se compromit spectaculos şi ireversibil”, scrie Vasile Bănescu.

Pe 8 februarie, într-o intervenţie la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie l-a lăudat pe liderul de la Kremlin, despre care a spus că este un mare „ctitor”.

„Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători. Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine”, a declarat arhiepiscopul Teodosie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#Vasile Banescu, #biserica, #IPS Teodosie, #razboi Ucraina, #Vladimir Putin , #biserica