Blaga: Demisia lui Stroe, un picior in fund dat de Antonescu si Ponta

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 07:20
1818 citiri
Blaga: Demisia lui Stroe, un picior in fund dat de Antonescu si Ponta

Liderul PDL, Vasile Blaga, sustine ca demisia ministrului Radu Stroe nu a fost o demisie de onoare, ci "un picior in fund" dat de Antonescu si Ponta, el spunand ca vinovati de gestionarea accidentului aviatic sunt si ministrul Transporturilor si premierul, care ar trebui sa-si dea si ei demisiile.

Vasile Blaga a spus, joi seara, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca ministrul Radu Stroe nu si-a dat demisia de onoare, ci a fost demis de catre liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu.

Radu Stroe: Am decis sa-mi depun demisia in semn de onoare

"Romania este guvernata prost. Avem de-a face cu cel mai iresponsabil guvern de dupa 1989. Ce a fost azi n-a fost demisia de onoare a ministrului Stroe, a fost un picior in fund dat de Antonescu si Ponta", a precizat Blaga.

Totodata, el a precizat ca vinovati de modul cum a fost gestionat accidentul aviatic din Muntii Apuseni sunt si ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, dar si premierul Victor Ponta.

Stroe si-a dat demisia de la MAI: Un mandat de scandaluri si declaratii "nefericite"

"Am vazut ca premierul, rupt de realitate, cum este de obicei, incerca sa sugereze necesitatea constituirii unor structuri ale statului care sa intervina in situatii de urgenta, uitand ca exista astfel de structuri inca de acum zece ani prin deciziile unui guvern din care el a facut parte ca sef al Corpului de Control. Habar n-avea de existenta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, habar n-avea ca este in coordonarea lui", a spus Blaga.

El a precizat ca demisia ministrului Stroe nu rezolva lucrurile si ca exista si alti oameni din Guvern care au responsabilitati in cazul accidentului aviatic.

"Lucrurile nu trebuie sa ramana aici. Interventia trebuia coordonata de ministrul de Interne, dar se impune si demisia de urgenta a ministrului Transporturilor. Eu nu vorbesc de vinovatie, asta vor stabili procurorii, eu vorbesc de responsabilitati. Si evident ca tartorul, cel care ii coordoneaza pe toti, premierul Ponta, va trebui si el sa-si dea demisia. El nu stie nici ce sa le ceara, si nici ce structuri are in subordine", a declarat Blaga.

Liderul Vasile Blaga va participa, alaturi de alti lideri democrat-liberali, la manifestarile oficiale de vineri de la Iasi, prilejuite de aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane, unde vor fi prezenti premierul Victor Ponta, alaturi de 12 ministri, precum si presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a anuntat, joi, ca a decis sa isi depuna demisia in semn de onoare, pentru apararea demnitatii pompierilor IGSU, care in ultimele trei zile au primit acuzatii nedrepte, desi ei sunt eroii care salveaza vieti.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#demisie Radu Stroe, #accident aviatic Apuseni, #avion prabusit Apuseni , #demisie