Reactii dupa demisia lui Vasile Blaga de la Interne (Video)

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 11:47
7961 citiri
Reactii dupa demisia lui Vasile Blaga de la Interne (Video)

Vasile Blaga a demisionat, luni, de la Ministerul de Interne, dupa ce duminica Traian Basescu a criticat dur Politia si Jandarmeria, sustinand ca protestul politistilor de vineri a subminat autoritatea statului si a dat semnalul ca tocmai oamenii legii nu respecta legea.

"Vasile Blaga si-a asumat responsabilitatea pentru greselile altora", a spus premierul Emil Boc, care a mai precizat ca decizia de demisie ii apartine exclusiv ministrului si nu o va comenta.

Lideri marcanti ai PD-L il sustin pe Blaga

Anterior anuntului demisiei, pedelistii Theodor Stolojan, Ioan Oltean si Raluca Turcan, dar si Adrian Nastase si Mircea Geoana de la PSD, precum si liberalul Teodor Melescanu au sustinut ca Vasile Blaga nu ar trebui sa demisioneze de la Interne.

"(...) Nu cred ca ministrul are o responsabilitate care sa impuna demisia. Exista situatii cum a fost furtul de armament din niste depozite ale Armatei, se poate intampla, in care ministrul si-a dat o demisie de onoare pentru ca a existat o problema de management. Nu cred ca domnul Blaga ar trebui sa isi dea demisia", a declarat Theodor Stolojan, luni dimineata.

Vicepresedintele PD-L Raluca Turcan a spus, inaintea sedintei BPN al PD-L, ca in opinia sa demisiile sefului politiei si al chestorului principal ar fi suficiente.

Eurodeputatul PD-L Cristian Preda saluta demisia lui Vasile Blaga de la MAI, pe care o apreciaza ca "un semn de responsabilitate".

Deputatul PD-L Cristian Boureanu a declarat in jurul pranzului ca, deocamdata, PD-L nu a facut o propunere privind succesiunea lui Vasile Blaga in fruntea Ministerului Administratiei si Internelor.

"Decizia se va lua la nivelul Presedintiei, impreuna cu premierul si cu membrii CSAT, avand in vedere ca este o situatie care afecteaza siguranta nationala a Romaniei", a spus Boureanu.

Opozitia si UDMR nu ii cer demisia lui Blaga

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat in debutul sedintei BPN a partidului ca cel care ar fi trebuit sa-si prezinte demisia de onoare trebuia sa fie seful statului, Traian Basescu, precum si premierul Emil Boc, si nu ministrul de Interne Vasile Blaga.

Si Mircea Geoana, fost lider PSD, a declarat ca demisia lui Blaga ne-ar putea costa aderarea la spatiul Schengen. Nici Adrian Nastase nu crede ca era necesara demisia ministrului de Interne.

De asemenea, vicepresedintele social-democrat, Marian Vanghelie, a spus ca demisia lui Blaga este un "circ".

"Face parte din circul lui Traian Basescu si ne ducem intr-o dictatura linistita, nu-i nimica. Pana cand romanii nu vor intelege ca trebui sa fim solidari si cu medicii si cu politistii si trebuie sa iesim cu totii pe strada nu se va intampla nimic", a afirmat Vanghelie.

De asemenea, reprezentantii UDMR i-au cerut lui Vasile Blaga, in sedinta de luni a Coalitiei, sa revina asupra deciziei de a demisiona din functia de ministru al Administratiei si Internelor, aratand ca acesta nu poate fi facut responsabil pentru actiunile liderilor sindicali.

"Am discutat in cadrul coalitiei aceasta problema si i-am cerut sa nu isi dea demisia pentru ca din punctul nostru de vedere a fost un ministru bun care si-a facut treaba.

Ar fi fost in interesul Romaniei, in perspectiva aderarii la Schengen, sa ramana la Ministerul Administratiei si Internelor", a declarat Borbely.

Sindicalistii: Demisia lui Blaga accentueaza criza

Demisia lui Vasile Blaga de la Interne nu rezolva in niciun fel problemele angajatilor din domeniu si accentueaza si mai mult criza, spun liderii sindicali.

"Dincolo de orice probleme, Blaga pornise pe un drum cat de cat bun. Este, practic, cel mai bun ministru de Interne pe care l-am avut.

Nu stiu daca decizia lui de a pleca este urmarea unor divergente de ordin politic, insa sigur este ca presedintele Basescu a facut declaratii iresponsabile in legatura cu actiunile de protest ale politistilor, care au avut loc vineri in Capitala", au afirmat reprezentantii Sindicatulului National al Politistilor si Personalului Contractual (FSNPPC), citati de NewsIn.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vasile Blaga demisie Interne, #Vasile Blaga demisie Guvern , #demisie