Vasile Blaga ramane sub control judiciar in dosarul de coruptie. Decizia e definitiva

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 18:27
1933 citiri
Vasile Blaga ramane sub control judiciar in dosarul de coruptie. Decizia e definitiva
Foto: captura video Digi24 (Arhiva)

Curtea de Apel Bucuresti a respins, luni, ca neintemeiata, cererea de ridicare a controlului judiciar formulata de fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga, judecat pentru trafic de influenta dupa ce ar fi primit 700.000 de euro de la un om de afaceri pentru obtinerea a doua contracte de lucrari publice. Decizia magistratilor este definitiva.

"Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de contestatorul-inculpat Blaga Vasile impotriva incheierii de sedinta din data de 21.03.2017, pronuntata de judecatorul de Camera preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti - Sectia I Penala", se arata in decizia instantei.

Vasile Blaga a sustinut, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, ca, dupa sase luni, masura controlului judiciar nu se mai impune, in cazul sau.

"Am cerut ridicarea masurii controlului judiciar deoarece nu se mai impune. Am respectat exemplar rigorile unei asfel de masuri, dar ea nu se mai impune dupa sase luni", a declarat, luni, Vasile Blaga, la finalul dezbaterilor.

Chestionat daca s-a gandit sa recunoasca faptele sau sa faca un denunt, Blaga a replicat: "Sunt nevinovat. Eu sa fac denunturi sau acord de recunoastere? Ce sa recunosc, daca nu am gresit? Eu nu am gresit, sunt nevinovat. (...) Exista niste proceduri si, ca orice cetatean cinstit al acestei tari te prezinti ori de cate ori justitia iti cere", a completat Blaga.

Intrebat daca ar fi candidat la sefia PNL in cazul in care nu ar fi fost trimis in judecata, Blaga a raspuns ca nu.

"Nu, cred ca este randul oamenilor mai tineri", a spus Blaga.

In acest moment, dosarul de coruptie al lui Vasile Blaga este in faza de Camera preliminara, la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti l-au trimis in judecata pe fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga in noiembrie 2016, sub control judiciar, pentru trafic de influenta, la data faptelor fostul demnitar fiind secretar general al PDL si senator.

"In perioada 2011-2012, in calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit in patru randuri, de la o societate comerciala reprezentata de inculpatul Berdila Horatiu Bruno, suma totala de 700.000 euro, in schimbul exercitarii influentei prin intermediul inculpatului Stefan Gheorghe (vicepresedinte al aceluiasi partid) asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale", au sustinut procurorii DNA.

Blaga ar fi primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Stefan, la acea vreme vicepresedinte al PDL si 200.000 de euro printr-un alt intermediar, potrivit procurorilor.

Procurorii au instituit sechestru asigurator pe bunuri imobile pana la concurenta sumei de 700.000 de euro in dosarul de coruptie al lui Blaga.

Citeste mai multe despre:

Citește și:
Iohannis laudă societatea civilă pentru implicarea în dezvoltarea țării: ”România este un stat puternic pentru că are o societate civilă puternică!”
Iohannis laudă societatea civilă pentru implicarea în dezvoltarea țării: ”România este un stat puternic pentru că are o societate civilă puternică!”
Preşedintele Klaus Iohannis i-a felicitat miercuri, 28 septembrie, pe reprezentanţii societăţii civile pentru implicarea în proiecte care au schimbat vieţi în ultimii 20 de ani şi care...
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit miercuri, 28 septembrie, despre amenințările Rusiei privind folosirea armelor nucleare. Șeful guvernului a susținut că probabilitatea ca un astfel de lucru...