Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa de astazi: Cine se va bate pentru functia de primar al capitalei?

Marti, 08 Aprilie 2008, ora 00:56
1444 citiri
Presa de astazi: Cine se va bate pentru functia de primar al capitalei?

Candidatura lui Blaga, deconspirata de "vorbaretul" Boc, titreaza Gandul. Candidatura secretarului general al PD-L, Vasile Blaga, la Primaria Capitalei, care urmeaza sa fie anuntata oficial marti, a fost deconspirata, din greseala, luni, de chiar presedintele partidului, Emil Boc.

Scaparea liderului PD-L a survenit pe fondul declaratiilor referitoare la coordonarea campaniei electorale a PD-L. Intrebat cine va fi seful de campanie electorala al lui Blaga, presedintele PD-L a spus pe nerasuflate, dar fara sa isi dea seama de sensul intrebarii, ca Blaga va avea un sef de campanie la fel cum fiecare candidat are un sef de campanie.

Raspunsul lui Emil Boc i-a distrat pe ziaristi, avand in vedere ca, pe tot parcursul conferintei de presa, el a refuzat sa spuna care va fi numele candidatului pe care PD-L il va prezenta marti.

Sfidator, Boc le recomanda ziaristilor sa aiba rabdare pana a doua zi, pentru ca totul este gandit conform unei "strategii" a partidului. Pe urma, dupa ce si-a dat seama ca a confirmat prin raspunsul sau numele candidatului, liderul PD-L a incercat sa dreaga busuiocul si a precizat ca Blaga va avea sef de campanie daca va fi desemnat candidat.

Si Romania libera scrie in editia de marti ca Vasile Blaga este candidatul PD-L pentru Bucuresti. Numele lui Blaga a fost deconspirat luni, din greseala, de presedintele partidului, Emil Boc, dupa sedinta Biroului Permanent National, care a cazut in capcana unui jurnalist.

Anuntul trebuia facut a doua zi, cand este programata lansarea oficiala a candidatilor pentru Primaria Bucuresti si pentru primarile de sector. Seful partidului a afirmat ca Blaga va avea un sef de campanie la fel cum fiecare candidat are sef de campanie. Boc raspundea pe aceasta cale unei intrebari venite din partea unui jurnalist, potrivit careia Blaga ar putea coordona campania in calitate de candidat.

Pentru a drege busuiocul, Boc a afirmat ca, "daca va fi decizia respectiva, fiecare candidat va avea sef de campanie". Emil Boc a tinut sa spuna pe parcursul conferintei de presa de ieri ca "exista candidatul pentru Primaria Capitalei", dar nu poate da mai multe amanunte intrucat "tine de strategia partidului", iar anuntul va fi facut marti de Organizatia PD-L Bucuresti.

Blaga, lansat azi: PDL se aruca pe primarii si consilii judetene, este titlul din Jurnalul National. Emil Boc l-a anuntat luni, din greseala, pe Vasile Blaga drept candidat al PDL pentru Primaria Capitalei.

Desi s-a straduit in conferinta de presa sa nu rosteasca numele, intrucat anuntul oficial va fi facut abia marti, impreuna cu candidatii pentru primariile de sector, Boc a cazut in capcana unei intrebari legate de cine va fi directorul de campanie, in conditiile in care Blaga conduce, alaturi de Flutur, campania la nivel national. "Blaga va avea si el sef de campanie", a raspuns Boc in rasul asistentei.

Totodata, liderii PDL au validat luni o parte dintre candidaturile pentru primarii resedinta de judet si pentru sefii de consilii judetene. In cursa pentru primarii si consilii judetene, PDL s-a aruncat cu multi dintre liderii sai centrali: Emil Boc la Cluj, Sorin Frunzaverde la CJ Caras Severin, Cristian Boureanu la CJ Arges, Cezar Preda la CJ Buzau, Radu Berceanu la CJ Dolj, Maria Petre la primaria Slobozia.

Sub titlul PSD: Partid, caut candidati pentru Primaria Bucurestiului, Adevarul informeaza ca social-democratii nu au ajuns la vreo solutie in ceea ce priveste nominalizarea candidatului pentru Primaria Generala a Capitalei.

Lucrurile se complica din ce in ce mai mult in partid, in conditiile in care un nume nou se vehiculeaza pentru candidatura. Este vorba despre Miron Mitrea, fostul secretar general al PSD si actualul sef de campanie al social-democratilor.

Numele lui Mitrea a mai fost aruncat pe piata in urma cu cateva saptamani, insa el a devenit o optiune reala acum cateva zile, cand duelul Oprescu-Vanghelie a impus un blocaj in partid. Potrivit unor surse din partid, in urma cu aproximativ 10 zile, Mitrea ar fi avut o intalnire cu Vasile Blaga, candidatul PD-L pentru Bucuresti. Se pare ca Mitrea ar fi negociat cu Blaga postul de viceprimar, in conditiile in care s-ar decide sa nu candideze pentru un nou mandat de deputat.

Miron Mitrea s-ar bucura de sustinerea lui Marian Vanghelie, care insa negociaza de pe pozitii de forta la doua capete. Pe de o parte, cu Mircea Geoana, pentru a se impune drept optiunea PSD pentru Capitala, de partea cealalta chiar cu Miron Mitrea. Vanghelie incearca, spun sursele citate, sa obtina un eventual post de viceprimar, in conditiile in care Mitrea ar castiga alegerile.

Si Evenimentul Zilei scrie ca Miron Mitrea este "planul B" al lui Marian Vanghelie. Marian Vanghelie are un "plan B" pentru situatia in care candidatura sa este refuzata: sa-l propuna pe Miron Mitrea pentru Primaria Capitalei.

Acest scenariu a fost discutat de liderii organizatiei Bucuresti cu Miron Mitrea, care si-a aratat disponibilitatea de a candida. Ideea a fost acceptata si de presedintele PSD, Mircea Geoana. Acesta a precizat insa ca, la nivelul conducerii partidului, varianta Mitrea nu a fost dezbatuta.

Unii dintre liderii PSD nu iau in serios aceasta varianta de candidatura. Ei considera ca scenariul este o diversiune lansata cu scopul de a abate atentia de la candidatura lui Vanghelie. Cu alte cuvinte, numele sefului de campanie al PSD a fost scos special pentru a-i intimida pe concurentii si adversarii lui Vanghelie, Sorin Oprescu si Cristian Diaconescu, respectiv Ion Iliescu si Adrian Nastase.

Din Ziua aflam ca organizatia PSD Bucuresti a acceptat sa sprijine candidatura lui Miron Mitrea. In schimb Vanghelie va ramane liderul organizatiei, indiferent de rezultatele obtinute la locale.

Presedintele organizatiei PSD Bucuresti pregateste o surpriza greilor partidului prin renuntarea la candidatura pentru Primaria Capitalei si anuntarea, in cadrul Comitetului Executiv, a sprijinului total pentru Miron Mitrea.

Sorin Oprescu pare definitiv iesit din lupta, tabara Iliescu nereusind sa-si impuna punctul de vedere. Sondajul de opinie comandat de Geoana situeaza PSD pe locul doi in preferintele bucurestenilor si la nivel national.

In ceea ce ii priveste pe liberali, Gardianul scrie ca acestia inca mai cauta candidate. Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a anuntat luni, dupa sedinta Biroului Permanent Central (BPC), ca liderii liberali se vor mai reuni pentru a definitiva candidaturile pentru locale, dupa ce in cadrul BPC discutiile pentru cateva judete si sectoarele Capitalei nu s-au finalizat.

Melescanu a afirmat ca, in cadrul discutiilor din Birou, pe langa cei 16 candidati desemnati anterior, s-au mai validat inca 14 candidati la presedintia consiliilor judetene. Se pare ca marti va avea loc o noua runda de discutii pe tema alegerilor locale.

Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un oraș italian este gata să interzică gustările de la miezul nopții, printre acestea: înghețata și pizza. Autoritățile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă...
#primar, #Bucuresti, #candidat , #Emil Boc