O decizie inedita: Procesele lui Vasile Blaga si Ionut Negoita au fost suspendate

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 20 Martie 2020, ora 10:43
6167 citiri
O decizie inedita: Procesele lui Vasile Blaga si Ionut Negoita au fost suspendate
Foto: Facebook/ Vasile Blaga

Curtea de Apel Bucuresti a luat, joi seara, decizia suspendarii unor procese, printre care cel al europarlamentarului Vasile Blaga, judecat pentru trafic de influenta, si al actionarului majoritar al FC Dinamo, Ionut Negoita, acuzat de complicitate la bancruta frauduloasa, intr-un dosar legat de insolventa clubului de fotbal.

Este vorba de decizii destul de rare pe rolul instantelor din Bucuresti, in contextul in care cele mai multe completuri de judecata au preferat sa preschimbe termene in dosarele care nu sunt considerate urgente si sa amane procesele pentru lunile mai si iunie. Nu sa le si suspende.

"Constata intervenita suspendarea de drept a cauzei pe durata starii de urgenta, in baza art.43 alin.2 din Anexa 1 a Decretului nr.195 din 16 martie 2020 al Presedintelui Romaniei," sunt minutele identice din cele doua dosare.

Judecatorii fac trimitere la prevederea din decretul declararii starii de urgenta potrivit careia: "Procesele penale aflate in curs pe rolul instantelor de judecata, inclusiv cele aflate in procedura in camera preliminara, se suspenda de drept pe durata starii de urgenta, cu exceptia celor de la alin. (1) lit. c) apreciate ca atare de judecator sau instanta de judecata, precum si a urmatoarelor cauze:

cele privind infractiunile flagrante, cele in care au fost dispuse masuri preventive, cele referitoare la contestatii impotriva masurilor asiguratorii, cele privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, cele ce cuprind masuri de protectie a victimelor si a martorilor, cele privind aplicarea provizorie a masurilor de siguranta cu caracter medical, cele privind infractiuni contra securitatii nationale, cele privind acte de terorism sau de spalare a banilor."

Dosarele

Vasile Blaga este acuzat de DNA de trafic de influenta, potrivit procurorilor ar fi primit prin interpusi 700.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan, in dosarul finantarii ilegale a campaniei electorale a PDL. Vasile Blaga a fost achitat in acest caz pe 30 octombrie 2017, de Tribunalul Bucuresti.

Procurorii DNA au contestat decizia, iar cazul a ajuns pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

Actionarul majoritar al FC Dinamo, Ionut Negoita, a fost trimis in judecata la sfarsitul lunii decembrie 2017 de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti pentru comiterea infractiunii de complicitate la bancruta frauduloasa, intr-un dosar legat de insolventa clubului de fotbal.

Cazul este de atunci pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...