Blaga, despre consilierii lui Iohannis: L-am sfatuit sa-si ia oameni curati

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 22:17
16736 citiri
Blaga, despre consilierii lui Iohannis: L-am sfatuit sa-si ia oameni curati

Co-presedintele PNL Vasile Blaga s-a aratat rezervat fata de posibila numire a liberalului Dan Mihalache la sefia Cancelariei Prezidentiale a lui Klaus Iohannis.

Blaga a declarat, intr-un interviu acordat Gandul, ca l-a sfatuit pe Iohannis "sa-si ia oameni curati", nu politicieni, in viitoarea Administratie Prezidentiala.

" (Dan Mihalache - n.red.) a lucrat mai mult cu dl Klaus Iohannis. Pot sa va spun doar ca i-am spus clar dl presedinte ca nu o sa-i recomand pe nimeni. L-am sfatuit ca in echipa sa nu-si ia niciun politician. Sa-si ia oameni curati. Nu am discuta nici lista lunga, nici lista scurta nu am discutat. Vechiul PD are o anumita abordare, Mihalache a fost autorul tezelor de la Snagov. Nu vreau sa-i iau apararea, nu o sa ma uit in spate", a explicat Vasile Blaga.

Dupa ce Dan Mihalache a confirmat, pe 26 noiembrie, ca va fi seful cancelariei prezidentiale, mai multi intelectuali au semnat o scrisoare deschisa in care i-au cerut presedintelui ales, Klaus Iohannis, sa isi selecteze cu mai multa grija echipa de consilieri, iar acesta le-a dat un raspuns pe masura.

Iohannis, in corzi din cauza lui Dan Mihalache: Ce le raspunde contestatarilor

Semnatarii scrisorii, printre care Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Ioan Stanomir, i-au reamintit lui Klaus Iohannis faptul ca Dan Mihalache a fost consilierul premierilor PSD Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, iar dupa trecerea la PNL a avut mai multe iesiri neasteptate, jignindu-l public pe presedintele ANI, injurand o jurnalista si spunand ca mai bine "fara parteneriat strategic cu SUA" daca el depinde de o anumita persoana.

Iohannis si-a ales seful cancelariei prezidentiale: Ce spunea el despre parteneriatul cu SUA in 2012

La scurt timp a venit si replica presedintelui ales.

"Multumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisa pe care mi-a adresat-o in numele unui grup de intelectuali. Ii asigur pe semnatarii ei ca raman credincios promisiunilor si angajamentelor pe care mi le-am luat fata de romanii din tara si din strainatate. Acest lucru se va reflecta in toate deciziile mele, inclusiv in privinta echipei de consilieri", se arata in comentariul postat pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

Citeste si:
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
12 membri din structurile de conducere ale USR, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna, au mers la Mogoșoaia în după-amiaza zilei de vineri, 28 ianuarie. Dacian Cioloș, împreună cu...
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...