Blaga, despre consilierii lui Iohannis: L-am sfatuit sa-si ia oameni curati

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 22:17
16736 citiri
Blaga, despre consilierii lui Iohannis: L-am sfatuit sa-si ia oameni curati

Co-presedintele PNL Vasile Blaga s-a aratat rezervat fata de posibila numire a liberalului Dan Mihalache la sefia Cancelariei Prezidentiale a lui Klaus Iohannis.

Blaga a declarat, intr-un interviu acordat Gandul, ca l-a sfatuit pe Iohannis "sa-si ia oameni curati", nu politicieni, in viitoarea Administratie Prezidentiala.

" (Dan Mihalache - n.red.) a lucrat mai mult cu dl Klaus Iohannis. Pot sa va spun doar ca i-am spus clar dl presedinte ca nu o sa-i recomand pe nimeni. L-am sfatuit ca in echipa sa nu-si ia niciun politician. Sa-si ia oameni curati. Nu am discuta nici lista lunga, nici lista scurta nu am discutat. Vechiul PD are o anumita abordare, Mihalache a fost autorul tezelor de la Snagov. Nu vreau sa-i iau apararea, nu o sa ma uit in spate", a explicat Vasile Blaga.

Dupa ce Dan Mihalache a confirmat, pe 26 noiembrie, ca va fi seful cancelariei prezidentiale, mai multi intelectuali au semnat o scrisoare deschisa in care i-au cerut presedintelui ales, Klaus Iohannis, sa isi selecteze cu mai multa grija echipa de consilieri, iar acesta le-a dat un raspuns pe masura.

Iohannis, in corzi din cauza lui Dan Mihalache: Ce le raspunde contestatarilor

Semnatarii scrisorii, printre care Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Ioan Stanomir, i-au reamintit lui Klaus Iohannis faptul ca Dan Mihalache a fost consilierul premierilor PSD Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, iar dupa trecerea la PNL a avut mai multe iesiri neasteptate, jignindu-l public pe presedintele ANI, injurand o jurnalista si spunand ca mai bine "fara parteneriat strategic cu SUA" daca el depinde de o anumita persoana.

Iohannis si-a ales seful cancelariei prezidentiale: Ce spunea el despre parteneriatul cu SUA in 2012

La scurt timp a venit si replica presedintelui ales.

"Multumesc Revistei 22 pentru scrisoarea deschisa pe care mi-a adresat-o in numele unui grup de intelectuali. Ii asigur pe semnatarii ei ca raman credincios promisiunilor si angajamentelor pe care mi le-am luat fata de romanii din tara si din strainatate. Acest lucru se va reflecta in toate deciziile mele, inclusiv in privinta echipei de consilieri", se arata in comentariul postat pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

Citeste si:
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Conducerea Parlamentului se reunește la ora 18.00 pentru a stabili calendarul audierilor și votul final pentru guvernul Cioloș. Potrivit unor surse politice, PSD și PNL vor propune ca marți...
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Sursa: Ziare.com