Blaga, catre politisti: Cei care nu ma asculta se vor restructura singuri

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 13:07
2271 citiri
Blaga, catre politisti: Cei care nu ma asculta se vor restructura singuri
Foto: stiri.rol.ro

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Bistrita, ca nu va mai trebui sa faca restructurari in Politie, pentru ca cei care nu il asculta "se restructureaza singuri".

"Nu exista o norma de restructurare, dar, din pacate, azi-maine nu va mai trebui sa fac mari restucturari in Politie ca numar de oameni pentru ca multi nu ma asculta.

Aproape in fiecare zi vedeti, din pacate, colegi arestati pentru ca multi dintre ei nu isi fac treaba. Din pacate, ei se vor restructura singuri. Nu am stabilit norme pentru dat oameni afara, ci pentru a ramane oameni inauntru", a afirmat Blaga, citat de Mediafax.

Ministrul a precizat ca in prezent in Romania sunt 54.000 de politisti, carora li se alatura Politia Militara si Jandarmenia, cu 30.000 de oameni.

"Asta insemna ca avem 85.000 de oameni, fara a pune la socoteala Politia de Frontiera. Suntem mult peste media europeana. Pe de alta parte, nici nu putem spune ca mergem pe media europeana, desi anul acesta, prin facilitatea Schengen, asiguram fonduri pentru minister de peste 300 de milioane de euro, iar prin contractul pe care il avem cu EADS pentru asigurarea frontierelor se investesc peste 150 de milioane de euro, totusi nu suntem la nivelul politiilor de referinta, germana sau austriaca. Dar, in acelasi timp, nu ne putem permite sa avem structuri paralele din punctul de vedere al logisticii", a explicat ministrul.

Blaga a adaugat ca vor fi disponibilizari, dar fara a fi afectata ordinea publica.

"Acolo unde se spune ca nu sunt politisti in ordine publica este clar ca avem de-a face cu un management ineficient pentru ca numai in anul acesta au intrat in Politie 3.000 de oameni.

Este vorba de trei promotii, cea de anul trecut, plus doua de anul acesta. Desigur ca avem suficienti oameni. Depinde de noi sa facem eficienta Politia", a spus Blaga.

Ministrul a declarat, totodata, ca rezultatele difera de la un judet la altul, iar acolo unde sunt probleme MAI va lua masuri.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ministrul Internelor Vasile Blaga, #MAI politisti restructurari , #ministru Interne