Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Blaga la audieri: Trebuie sa facem descentralizarea administrativa

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 11:24
1817 citiri
Blaga la audieri: Trebuie sa facem descentralizarea administrativa
Foto: Antena 3

Vasile Blaga le-a vorbit parlamentarilor din comisiile pentru administratie publica si aparare despre accesarea fondurilor comunitare, despre programele nationale de finantare europeana realizate in colaborare cu alte state.

"Tinand cont de faptul ca administratiile romanesti au nevoie de fonduri europene, trebuie sa realizam descentralizarea administrativa si cea financiara", a spus Blaga.

"Sunt adeptul repartizarilor fondurilor de descentralizare cu ajutorul formulelor, chiar daca stiu ca unii dintre dvs nu sunteti de acord cu acest lucru", a adaugat Vasile Blaga.

"Implementarea masurilor de descentralizare se va face in urmatoarele domenii: in invatamantul preuniversitar de stat, asa cum prevede de altfel Legea educatiei nationale, se vor transfera competentele, la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, judetelor, privind organizarea si functionarea retelelor scolare, dar si a numirii-eliberarilor din functie a directorilor, pe principiul o treime, o treime, o treime, agreat dupa toate discutiile pe care le-am avut cu toate partidele politice, si, de asemenea se impune ca sa ajungem cat mai repede la stabilirea, sa fie stabilite standardele de cost per elev destinate finantarii curente ale institutiilor de invatamant", a declarat Blaga.

Vasile Blaga, nominalizat pentru portofoliul Administratiei si Internelor, este audiat in comisiile reunite pentru administratie publica si aparare. In octombrie, Vasile Blaga a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de Administratie Publica. Ministrul interimar a primit 34 de voturi 'pentru' si 28 'impotriva'.

La finalul audierilor, comisiile vor da aviz favorabil sau nefavorabil ministrilor audiati. Cu toate astea, decizia comisiilor parlamentare este consultativa. Componenta noului Guvern va fi aprobata sau respinsa miercuri in plenul Legislativului, prin votul parlamentarilor din cele doua camere reunite.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Vasiel Blaga audieri ministru, #audieri ministri parlament, #Blaga ministru administratie interne , #ministru Interne