Blaga regandeste intreg aparatul ministerial

Marti, 08 Iunie 2010, ora 23:01
2638 citiri
Blaga regandeste intreg aparatul ministerial

Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, a declarat, marti, ca intreg aparatul ministerial trebuie regandit, astfel incat sa fie eliminate suprapunerile structurilor, el precizand ca sunt 16 zone din institutie unde se pot face economii importante.

Blaga a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca, in prezent, nu se mai fac angajari in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) decat din randul absolventilor institutiilor de invatamant subordonate, relateaza Mediafax.

Referitor la publicarea listelor ce contin organizarea structurilor si a directiilor ministerului, Blaga a precizat ca persoanele care nu se regasesc pe liste vor merge la structurile Politiei, la centrul Schengen, etc,. scopul fiind ca nimeni sa nu fie exclus.

Totusi, a spus Blaga, exista 16 zone din MAI unde se pot face economii importante, in institutie existand resurse. Solutia ar fi "sa se lucreze cu mai putini oameni". Cu toate acestea, ministrul a subliniat ca nu este vorba despre angajatii din Ordine Publica, potrivit ministrului.

Vasile Blaga a precizat ca va face economii si in ceea ce priveste dotarile si lucratorii responsabili de acestea. Ministrul a anuntat ca, din cele 69 de masini ale ministerului, vor ramane doar 12, incluzand-o pe a sa.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, declara in 31 mai, la aniversarea a cinci ani de la infiintarea Directiei Generale Anticoruptie (DGA), ca nu se pune problema de restructurari in cadrul MAI, aratand ca fiecare arma are deficit de personal, care insa poate fi acoperit din interior.

Blaga amintea ca structurile de Ordine Publica din minister au un deficit de 7.000 de oameni, insa sunt resurse in MAI pentru a acoperi aceste goluri.

Ministrul preciza ca nu se refera la relocarea intre structuri de arme, ci la relocarea dinspre angajatii din minister spre structurile de arme si invers.

Vasile Blaga mai spunea ca se pregateste relocarea a 4.000 de politisti de frontiera de la punctele de trecere cu Ungaria si Bulgaria, odata cu aderarea la Spatiul Schengen.

Unii dintre acestia se vor integra tot in Politia de Frontiera, insa sunt locuri putine. Restul, spunea Blaga, vor merge spre Politia Romana.

Totodata, Blaga spunea ca se va inversa raportul de forte la Jandarmerie, el aratand ca multi dintre cei din paza vor trece in ordine publica.

Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
#Vasile Blaga ministru Interne, #Vasile Blaga reorganizare MAI , #ministru Interne
Comentarii
Poza mariusnpm
mariusnpm
rank 2