Cum comenteaza Blaga interventia ministrului Rus in cazul Nastase

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 11:49
4046 citiri
Cum comenteaza Blaga interventia ministrului Rus in cazul Nastase

Liderul PDL Vasile Blaga, fost ministru de Interne, spune ca el nu ar fi procedat asa cum a facut ministrul Ioan Rus in cazul Adrian Nastase.

"Eu nu as fi discutat niciodata cu nimeni astfel de lucruri, chiar daca pot sa inteleg relatia dintre un ministru si fostul lui prim-ministru la un moment dat, pentru ca eu, si,astazi, de cate ori ma intalnesc in Parlament cu domnul Tariceanu ii spun 'domnule prim-ministru', nu numai pentru ca mi-a fost primministru, eu am fost ministrul domniei sale, de Interne si al Administratiei, dar am si colaborat foarte bine. Lucrurile astea eu pot sa le inteleg, dar nu poti sa mergi mai departe.

Pana la urma, nu as vrea sa ma pronunt, dintr-un singur motiv, si nu as vrea sa continui discutia asta pentru ca sunt in justitie niste analize pe zona asta si orice as spune eu acum ar putea fi considerat ca un partizanat, de aceea ma abtin si nu as vrea sa mai raspund. Repet, cazul este in justitie", a declarat Vasile Blaga vineri, invitat la Ziare.com, intrebat fiind daca el, in calitate de ministru de Interne, i-ar telefona unui coleg de partid care ar trebui dus la inchisoare de catre politisti.

Ioan Rus stia de intentia lui Adrian Nastase de a se sinucide

Ministrul de Interne Ioan Rus a declarat public ca i-a telefonat lui Adrian Nastase la cateva ore dupa ce acesta a fost condamnat la inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii". Ministrul Rus i-a explicat lui Nastase ca sunt doua variante pentru aducerea sa la arest: sa vina el singur, de bunavoie, la arestul Politiei Capitalei (varianta cea mai buna) sau sa vina politistii la el acasa pentru a-l aduce.

Lui Adrian Nastase i s-a explicat la telefon ca politistii trebuie sa isi faca datoria si sa respecte procedurile, iar el, pentru a evita imagini degradante la televizor, ar trebui sa le deschida usa si sa le permita sa bage masina in garaj.

Din discutia purtata, Ioan Rus a dedus ca Adrian Nastase va incerca sa se sinucida, ceea ce s-a si intamplat, motiv pentru care ministrul le-a telefonat premierului Victor Ponta si presedintelui Traian Basescu pentru a-i informa de situatie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Blaga interventie Rus Nastase, #Vasile Blaga arestare Nastase , #ministru Interne