Decizia referitoare la decretul de numire a lui Blaga, din nou amanata

Marti, 24 Noiembrie 2009, ora 15:18
1638 citiri
Decizia referitoare la decretul de numire a lui Blaga, din nou amanata

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, marti, pentru 27 noiembrie, luarea unei decizii in procesul in care Dan Nica cere suspendarea decretului de numire a lui Vasile Blaga in functia de ministru al Internelor.

Curtea de Apel Bucuresti amanase si saptamana trecuta, pentru 24 noiembrie, o decizie pe cererea social-democratului Dan Nica de suspendare a decretului prezidential prin care Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Internelor si viceprim-ministru interimar.

La termenul de vineri, 20 noiembrie, al procesului, reprezentantul Administratiei Prezidentiale a invocat trei exceptii pe cererea de suspendare formulata de Dan Nica. Astfel, a fost invocata lipsa calitatii procesuale pasive a Administratiei Prezidentiale, consilierul juridic al institutiei argumentand ca decretul contestat a fost emis de presedintele Romaniei si nu de Administratia Prezidentiala.

O a doua exceptie invocata de Presedintie a fost cea a lipsei de interes, consilierul juridic sustinand ca efectele decretului contestat s-au epuizat deja, avand in vedere ca respectivul document prevedea ca Blaga este numit ministru interimar pe o perioada de 45 de zile, perioada care a trecut.

A treia exceptie invocata, cea a inadmisibilitatii actiunii, a fost invocata de reprezentanta Adminsitratiei Prezidentiale, care a spus ca nu este de competenta instantei de contencios-administrativ sa judece un conflict constitutional intre puterile statului. De asemenea, pe fondul cauzei, consilierul juridic a cerut respingerea actiunii formulate de catre Dan Nica.

Avocatul care l-a reprezentat in instanta pe fostul ministru a cerut respingerea celor trei exceptii invocate, admiterea actiunii asa cum a fost formulata si, in consecinta, suspendarea decretului prezidential prin care Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Internelor si viceprim-ministru interimar.

Fostul vicepremier, ministru de Interne, Dan Nica, l-a acuzat, pe 5 octombrie, pe presedintele Traian Basescu de "fals grosolan" in acte publice, deoarece acesta ar fi incalcat Constitutia prin numirea lui Vasile Blaga in locul sau, cu statut interimar, in loc sa numeasca un ministru plin. "Ne aflam in fata unui fals grosolan si care se refera din pacate la numirea viceprim-ministrului si ministrului interimar al Administratiei si Internelor, domnul Vasile Blaga", a afirmat Nica.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...
Comentarii