Manifest in strada: "Iesi afara javra ordinara"

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 19:07
8307 citiri
Manifest in strada: "Iesi afara javra ordinara"

De ce a plecat Vasile Blaga la Targu Mures, din moment ce stia ca va avea loc un miting de amploare al subordonatilor politisti? Probabil ca s-a bazat foarte mult pe amenintarile proliferate la adresa liderilor de sindicat sau a crezut ca oamenii vor continua sa se decredibilizeze prin "dansul pinguinului".

S-a inselat domnul Blaga. A venit toamna, afara e racoare, iar oamenii nu mai sunt toropiti de arsita verii. Disperarea politistilor e mare, pentru ca au pierdut in termeni reali in jur de 40% din venituri, nicidecum 25 %. Militarii, pompierii la fel. Aceste taieri, fara a se face distinctie intre categoriile profesionale si fara a se tine cont de abilitati intelectuale, au creat un adevarat abis in randul bugetarilor.

"Sa te fereasca Dumnezeu de mania omului care nu mai are ce pierde!", striga revoltat un manifestant, sub lozincile stradale de stadion "Iesi afara javra ordinara!". Toate acestea, in fata Palatului Cotroceni, in asteptarea lui Basescu.

Un Basescu ce nu mai are curajul sa vina in fata oamenilor, desi baile de multime au fost creatia sa personala. Oamenii, acum, il percep ca singurul lider capabil sa schimbe ceva, ca doar el a fost calaul din 6 mai. Tot el se infatisa in fata agricultorilor, fermierilor sau profesorilor si facea pe Messia promitand marea cu sarea. El declara ca urmeaza un nou an auster, dar il contrazice un anume Tinel si un oarecare Visan. Acestia ne asigura, senin, ca de la 1 ianuarie "adio austeritate!"

Vasile Blaga foloseste acelasi limbaj politicianist de lemn, spunand ca s-au incalcat termenii in care era planuita manifestatia. Revolutia din '89, domnule Blaga, avea nevoie de vreo autorizatie legala. Vreti ca oamenii sa nu mai dea dovada de nici un pic de spontaneitate, de nici un fel de spirit civic? Sa se incadreze strict in niste termene stabilite de Oprescu?

Puhoiul de politisti a impanzit Bucurestiul, iar domnnul Blaga se plimba prin Ardeal. Cine mai vegheaza la siguranta cetateanului? Cine mai sta in strada? Pe viitor, multi bugetari risca sa stea in strada definitiv, din cauza restantelor bancare.

Intr-o divergenta cu Nica de la PSD, Blaga Vasile tuna ca s-a pierdut strada. Acum, din pacate pentru nea Vasile s-a pierdut credibilitatea propriilor angajati. S-au pierdut caschetele de politisti aruncate in curtea lui Basescu.

Majoritatea manifestantilor cere demisia Guvernului . Acesti oameni de la putere au ajuns aici cu un program de guvernare in spate. Un program de guvernare esuat , dar un esec pus pe seama deficitului penelist.

Au incalcat legea o serie de manifestanti, dar in nici un caz furtul la patru maini din Parlament nu reprezinta un furt. Unghiul de vedere al Robertei a fost de vina.

Cum sa nu te simti frustrat, cand vezi ca Traian Basescu este intrebat ceva si el raspunde ca s-a intalnit cu Morariu de la Comitetul Olimpic Roman. Probabil ca, acum sta pe fotoliu la Cotroceni, lucreaza 16 ore pe zi si vorbeste la telefon cu Udrea: "Ia uite-i, bai, Elena si pe-astia cum se gudura ca maimuticile pe langa mine. Poate, poate, ma umilesc si ies la ei. Mai bine ma duc sa le transmit un mesaj in direct de la Radu Moraru si dau si un comunicat de presa catre "Revista 22", la Andreea Pora"

Citeste si:
Irina Tănase, despre despărțirea de Liviu Dragnea: ”Nu avea cum să mă prindă cu fostul iubit”
Irina Tănase, despre despărțirea de Liviu Dragnea: ”Nu avea cum să mă prindă cu fostul iubit”
Legătura sentimentală dintre Liviu Dragnea (59 de ani) și Irina Tănase (28 de ani) traversează o perioadă de criză după ce fostul politician s-a simțit înșelat cu fostul iubit al...
Ministrul Muncii, atac la Cristian Ghinea: ”Este artizanul sărăciei pensionarilor din România”. Detalii despre majorările promise în 2022
Ministrul Muncii, atac la Cristian Ghinea: ”Este artizanul sărăciei pensionarilor din România”. Detalii despre majorările promise în 2022
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări duminică, 5 decembrie, că sunt bani pentru majorarea pensiilor și a alocațiilor în 2022. Precizarea a fost făcută după atacul...