Vasile Blaga s-a certat cu Adrian Iorgulescu in direct la TV (Video)

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 16:04
4498 citiri
Vasile Blaga s-a certat cu Adrian Iorgulescu in direct la TV (Video)

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, s-a enervat, sambata, intr-o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni televizate, ca liderii Opozitiei nu inteleg care este rolul masurilor luate pentru a se face rost de bani pe timp de criza.

Blaga i-a cerut lui Adrian Iorgulescu, fost ministru PNL, aflat in studioul RealitateaTV, sa dea doua exemple de masuri pe care liberalii le-ar fi aplicat daca erau la guvernare. In momentul in care Adrian Iorgulescu a enumerat masuri precum reducerea evaziunii fiscale, reducerile in administratia publica, reducerea taxelor si impozitelor, Blaga a raspuns furios ca acestea sunt "idei comuniste" si ca masurile PD-L, care de altfel au fost aplicate si in alte state europene, "nu sunt intelese".

TVA de 24%, cota unica nu se schimba - a decis Guvernul Boc

Totodata, ministrul a tinut sa explice si propria sa declaratia data acum cateva zile potrivit careia, daca masurile PD-L nu trec si se va ajunge la majorari de taxe, Guvernul trebuie sa plece acasa.

Acesta a explicat ca declaratia era valabila in cazul in care masura privind reducerea bugetara nu era suficienta si s-ar fi ajuns la o a doua masura, aceea a modificarilor fiscale.

Vasile Blaga sustine ca, in ciuda deciziei CCR, nu a avut niciodata vreo nelamurire legata de neconstitutionalitatea taierii pensiilor.

"Vom face reduceri clare in sectorul public"

"Daca aveam cea mai mica nelamurire in acest sens, pentru ca si noi am discutat cu diversi juristi, nu propuneam lucrurile astea. Nu suntem in situatia lui 2008, sa avem un excedent bugetar. (...) In doua luni de zile, contrabanda cu tigari s-a redus de la 36% la 26%. Evident ca vom face reduceri clare in sectorul public. Trebuie multi dati afara", a declarat el.

Ministrul s-a aratat increzator in ceea ce priveste masura de crestere a TVA la 24%. "Aceasta masura nu va pica la CCR", sustine pedelistul.

In ceea ce priveste declaratiile contradictorii ale premierului Emil Boc si ministrului de Finante Sebastian Vladescu cu privire la eficienta masurii de a creste TVA cu 5 procente, Blaga a acuzat televiziunile ca induc in eroare si ca, in realitate, cei doi sunt de aceeasi parere.

"Vladescu are toate motivele sa fie suparat. Induceti o idee incorecta, si Boc si Vladescu au spus acelasi lucru, ca din pacate trebuie crescut TVA-ul", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Vasile Blaga, #crestere TVA, #masuri guvern Boc , #ministru Interne