Blaga: Actualul guvern este de stanga, cu parere de rau pentru liberali

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 21:11
2334 citiri
Blaga: Actualul guvern este de stanga, cu parere de rau pentru liberali

Presedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, considera actualul guvern ca fiind unul de stanga si nu de centru-stanga si spune ca fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu, este un aliat de centru-dreapta in competitia politica interna.

"Eu apreciez intentia domnului Ungureanu de a-si deschide o platforma de centru dreapta, eu cred ca ne putem regasi impreuna impotriva celor care reprezinta azi stanga.

As fi vrut sa spun ca adversar este un guvern de centru-stanga, insa e un guvern de stanga, cu parere de rau pentru liberali. Am vazut deja ca se cearta intre ei liberalii, se cearta si cu pesedistii. Apropo, uite va dam 8%, va luam 16%. E cinstit macar domnul Florin Georgescu, va ducem euro atat de sus incat sa nu avem probleme cu aia 8% pe care vi-i dam. E meserias, nu ai ce spune la domnul Georgescu.

Deci avem un adversar de stanga, unul cu taxe pe mici si bere, pe fast-food, pe orice, dar toate din 2013(...)", a spus Blaga.

Referitor la alegerile locale, Vasile Blaga a declarat ca ii asteapta pe actualii primari PDL, care vor castiga un nou mandat la Bucuresti, in forurile centrale ale partidului.

"Eu le-am spus insa lui Romeo Radulescu, lui Constanin Nitu (primari PDL din Ramnicu Valcea si Horezu), ce am facut eu acum 15 ani trebuie sa faceti voi, dupa 2-3 mandate de primar, de astfel de oameni avem nevoie in Bucuresti. Nu este monopolul inteligentei Bucurestiul. Eu sunt convins ca de asemenea oameni avem nevoie in Bucuresti", a apreciat Blaga.

Potrivit acestuia, alegerile din 10 iunie pot repeta rezultatul din 2008.

"In 2008 ne-am batut cu toti, am scos 865 de primari, 12 presedinti de Consilii Judetene si 12 primari de capitale de judet, scor din punctul meu de vedere absolut accesibil partidului in 10 iunie 2012.

Nu ne gasim intr-un moment extrem de usor pentru noi. Am spus-o de anul trecut din primavara, va fi cel mai greu an electoral pentru noi. Apropo, noi nu am fost niciodata la putere cand am organizat alegeri. In 2004 eram in opozitie, in Alianta DA, si am avut doua batalii de dus. Una impotriva sondajelor si una reala in teren impotriva tuturor.

De ce, si atunci potrivit analizelor sociologice se purtau discutii in aliante, atunci potrivit protocolului raportul era de 1,8 la 1 pentru liberali. Protocolul spunea clar ca jumatate dintre mandate vor fi distribuite dupa sondaje si jumatate potrivit alegerilor locale. Si atunci am o confruntare in teritoriu nu numai cu PSD, ci si cu PNL. Si am scos dublu fata de PNL si am dus raportul la 1,3 la 1", a mai adaugat Vasile Blaga.

Vasile Blaga, Radu F. Alexandru alaturi de candidatii PDL Valcea au fost prezenti sambata la Festivalul international de ceramica - Cocosul de Hurez.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...