Blaga: ARD, sub scorul PDL - Lazaroiu sa se inscrie in Alba ca Zapada

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 08:27
4728 citiri
Blaga: ARD, sub scorul PDL - Lazaroiu sa se inscrie in Alba ca Zapada

Presedintele PDL, Vasile Blaga, considera Mihai Razvan Ungureanu venea, mai bine, alaturi de democrat-liberali decat sa isi faca propriul partid.

In plus, a declarat Blaga intr-un interviu pentru Romania Libera, Alianta Romania Dreapta (ARD) a fost constituita prea tarziu, iar ARD se afla, conform sondajelor, sub scorul PDL.

Blaga a reiterat ideea unei posibile aliante, dupa alegeri, cu PNL-ul "cu sau fara Crin Antonescu", insa a exclus guvernarea alaturi de Dan Voiculescu.

"Noi suntem in campanie electorala si principalul nostru adversar este USL, iar scopul nostru este sa obtinem un scor bun, care sa ne poata permite la o adica participarea la guvernare. Daca se va intampla acest lucru, o alianta naturala ar fi cu PNL si UDMR.

Atunci cand incerci sa faci o astfel de constructie, oamenii conteaza mai putin, nu poti sa pui conditii prealabile, cu sau fara cineva. Totusi nu vad nici un motiv pentru care am guverna alaturi de Dan Voiculescu. (...) Chiar daca se afla intr-o relatie cu PNL, in ipoteza enuntata nu va participa la guvernare", a mentionat liderul PDL.

Pe de alta parte, aceta a exclus o guvernare a PDL alaturi de PSD, dar si alaturi de PP-DD a lui Dan Diaconescu.

"Exclud pentru ca nu putem sa guvernam cu cineva care nu-si tine promisiunile, nici pe cele pe care liderii PSD le-au facut atunci cand erau in opozitie, nici pe cele din programul cu care au venit la guvernare. Nu poti sa ai o alianta cu cineva care minte pe banda rulanta, asa cum face Victor Ponta", a justificat Vasile Blaga.

Despre Dan Diaconescu, liderul PDL sustine ca il cunoaste de la televizor si precizeaza ca "nu am niciun fel de relatie cu el".

"Ce parere poti sa ai despre cineva care promite romanilor 20 de mii de euro doar pentru ca s-au nascut romani? Niciun stat din lumea asta nu-si poate permite asa ceva", spune Blaga despre patronul OTV si exclude ferm colaborarea cu PP-DD, "un partid fara nici un fel de doctrina".

Mai bine era sa vina MRU in PDL

In alta ordine de idei, Vasile Blaga a vorbit despre o eventuala numire a sa in functia de premier, dupa alegeri, in ipoteza in care ARD obtine un scor bun la parlamentare.

"Nu ca nu-mi doresc, dar avem un portofoliu de oameni foarte seriosi care nu vor face din minciuna politica de stat", a declarat Blaga.

In ceea ce-l priveste pe Mihai Razvan Ungureanu, liderul PDL spune ca "Munceste mult, mai ales in teritoriu, dar am spus ca si o prezenta media este importanta, dar daca nu esti invitat nu poti participa la emisiuni".

"Acum lucrurile sunt depasite din acest punct de vedere. Eu mi l-as fi dorit de mult coleg in partid pe dl Ungureanu, dar dumnealui a avut o alta optiune. Oricum nimeni nu se astepta ca intr-un timp atat de scurt sa reusim sa finalizam aceasta constructie care este ARD, desi este adevarat ca ne-a ajutat si referendumul pentru suspendarea presedintelui. Partea buna a acestui eveniment a fost ca ne-am regasit de aceeasi parte a baricadei in apararea statului de drept si cu Mihai Neamtu si cu Adrian Papahagi, dar era mai simplu daca ar fi intrat ei in PDL asa cum a intrat dl Papahagi, pentru ca am avut o problema cu promovarea siglei aliantei: nu mai suntem in situatia Aliantei pentru Dreptate si Adevar, cand era vorba despre doua partide foarte cunoscute si am avut si un an si jumatate la dispozitie pentru promovarea ei", a mai declarat Blaga.

Acesta a precizat ca, potrivit ultimelor analize, "ARD deocamdata se afla sub scorul PDL cu doua puncte".

"Nu este un esec pentru ca ne-am asumat sa construim un pol de dreapta. Depinde de noi sa transformam aceasta alianta intr-o victorie. (...) Doua saptamani foarte importante, in care vom populariza mai mult sigla, programul nostru de guvernare, oferta si cred ca in cele din urma lucrurile se vor rezolva", a continuat Blaga.

Lazaroiu sa se inscrie in Alba-ca-Zapada

Totodata, Blaga a comentat si pe marginea declaratiilor facute de consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, care a acuzat recent ca ARD nu este destul de vocala, iar candidatii ei sunt "tacuti" si cam "impotenti".

"Am avut o videoconferinta cu toate organizatiile si mi s-a confirmat ca batalia este in toate colegiile. Dar n-ar vrea sa candideze o data si dl Lazaroiu sa vada cum e? Am mai vazut pareri ale unor colegi europarlamentari, dar cand i-am rugat sa candideze n-au dorit. E usor sa candidezi pe lista, dar sa-i vedem si cum duc o batalie corp la corp intr-un colegiu, in care poti sa si pierzi, si sa iesi cu fruntea sus. As vrea sa-l vedem macar o data pe domnul Lazaroiu incercand sa candideze. (...)

De ce nu se inscrie intr-un partid? In Alba-ca-Zapada, de exemplu si sa candideze intr-un colegiu in numele partidului Alba-ca-Zapada, mi-as fi dorit mult sa-l vad si cred ca ar fi scos un scor bun", a completat Blaga.

Liderul PDL a mentionat ca discutat in ultima perioada cu presedintele Basescu, mai ales despre fonduri europene, insa nu si-a permis sa-l intrebe daca Lazaroiu exprima pozitia pe care o are seful statului.

"Nu mi-am permis, dar eu stiu ca domnul Lazaroiu a mai plecat o data de la Cotroceni pentru pozitii care nu erau ale presedintelui", a adaugat Vasile Blaga.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat recent ca ARD nu este destul de vocala, iar candidatii ei sunt "tacuti" si cam "impotenti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Blaga PDL scor ARD, #Blaga Lazaroiu Alba ca Zapada, #Blaga PDL alianta PNL , #PDL