Blaga, candidat la sefia PDL - Macovei, Preda, Flutur, de partea lui (Video)

Joi, 21 Iunie 2012, ora 17:49
3672 citiri
Blaga, candidat la sefia PDL - Macovei, Preda, Flutur, de partea lui (Video)
Foto:B1 TV

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, si-a prezentat candidatura la presedintia PDL pentru Conventia Extraordinara din 30 iunie, precizand ca a reusit sa uneasca motiunea sa cu cea a grupului "intelectualilor" din partid.

El si-a prezentat echipa, precizand ca isi doreste in mod special sa-l aiba ca secretar general al partidului pe Gheorghe Flutur, un om cu care a spus ca "se intelege din priviri", dar si ca e sigur ca PDL va realiza un pol de dreapta impreuna cu fostul premier Mihai Razvan Ungureanu.

"In mod natural, proiectul nostru politic se adreseaza romanilor care doresc sa traiasca intr-o societatea dreapta(...) Dorim sa lansam PDL ca principal catalizator al formatiunilor politice romanesti care impartasesc valori de dreapta si centru dreapta", a spus Blaga.

"Am decis sa candidez pentru ca in acest mom e necesar ca PDL sa se revigoreze si sa-si regaseasca rolul de principal partid de opozitie.

Nu e un demers usor, trebuie sa genereze solidaritate (...)Dupa votul din conventia din 30 iunie, PDL trebuie sa iasa ca un partid mai unit si mai solidar decat acum.

Sunt un om al dialogului, nu am fost omul care sa sape transee in partid. Toata lumea e binevenita pentru a pune umarul la relansarea partidului nostru", a adaugat el, tinand sa-i multumeasca si presedintelui demisionar al PDL, Emil Boc, precum si celorlalti membri ai fostei conduceri.

Vasile Blaga a atacat USL, despre care spune ca incearca, sub conducerea lui Victor Ponta si Crin Antonescu, sa acapareze statul, adaugand ca "ideologic si doctrinar", PNL nu mai exista.

"PDL trebuie sa fie axul principal al unificarii fortelor de dreapta si centru dreapta, alaturi de miscarile si initiativele civice sa construiasca un puternic pol de dreapta", a transmis fostul ministru de Interne.

Un PDL ca pe vremea lui Basescu

Vasile Blaga a promis ca, sub conducerea sa, PDL va reveni la principiile pe care le avea pe vremea cand era condus de Traian Basescu.

"Un obiectiv important este acela de a restabili relatia dintre romani si PDL (...) Este esential sa repornim rapid motoarele actiunii interne a partidului, in perioada urmatoare imi propun dinamizarea activitatii departamentelor de specialitate ale PDL. Imi propun sa dinamizam si actiunile organizatiilor interne din PDL

Cum am mai spus-o, nu propun decat revenirea la principiilor sanatoase de cand acesta a fost condus de Traian Basescu.

Deciziile politice se iau in urma dezbaterii in forurile statutare, dar odata ce a fost luata decizia, toti membrii trebuie sa o apere si sa o aplice", a mai spus Blaga.

Ulterior, raspunzand unei intrebari, Blaga a afirmat ca PDL va colabora cu Basescu, insa, "va trebui sa-si intareasca propria actiune".

"Intelectualii", de partea sa

Vasile Blaga a precizat ca "intelectualii" din partid vor sprijini si ei motiunea sa.

"Doamna Macovei si nu numai - in ultimele zile am avut foarte multe discutii cu doamna Macovei, si cu domnul Cristian Preda, impreuna cu alti colegi si am ajuns la o concluzie simpla - sunt compatibile cele 2 proiecte de motiuni si vor sprijini si ei acest proiect politic. Le multumesc, nimic nu e mai important decat solidararitatea dintre noi.

Fiecare isi va castiga functia prin vot, dar eu mi-as dori ca cei 2 si nu numai sa faca parte din conducere (...) Mi l-as dori in functia de secretar general pe domnul Flutur, il stiu de atat timp, ne intelegm din priviri", a informat presedintele Senatului.

El a raspuns si unei intrebari referitoare la Mihai Razvan Ungureanu, despre care a spus ca va fi partenerul PDL in coagularea dreptei.

Blaga a evitat un raspuns direct referitor la faptul ca Elena Udrea si Roberta Anastase nu se regasesc in echipa sa, spunand doar ca "cine a dorit a semnat motiunea".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#blaga candidatura pdl, #Blaga presedintie PDL echipa , #PDL