Blaga, despre o eventuala retragere: Nu-mi bat joc nici de mine, nici de colegii care ma sustin

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 21:13
2931 citiri
Blaga, despre o eventuala retragere: Nu-mi bat joc nici de mine, nici de colegii care ma sustin
Foto: Arhiva

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a negat speculatiile legate de o eventuala retragere a sa din cursa pentru presedintia partidului, afirmand ca acestea sunt jignitoare si a afirmat ca este timpul pentru o schimbare majora in PD-L.

Invitat sa comenteze speculatiile referitoare la o retragere a sa din cursa pentru sefia PD-L, Vasile Blaga a raspuns: "La inceput, au fost idei de genul carora nu as candida pana la urma". "V-ati convins ieri (luni, n.red.) ca am depus motiunea. Acum vad ca este alta abordare din partea domnului Tabara, cum ca as renunta pe parcurs. Ma jigneste domnul Tabara, nu ma cunoaste si ar trebui sa-si intrebe propria organizatie sa vada ce parere are. Eu nu pot sa-mi bat joc nici de mine, nici de colegii care ma sustin si mai ales de partid", a adaugat el.

Cat priveste declaratiile unor presedinti de organizatii care au sustinut ca delegatii din filialele lor vor vota pentru un candidat anume, Blaga a atras atentia ca statutul prevede clar ca votul imperativ la Conventia Nationala este interzis. "Au fost greseli, necunoasteri de statut si asa mai departe, dar pas cu pas se conving", a spus Blaga.

Acesta s-a aratat increzator ca PD-L simte nevoia unei schimbari dupa alegerile interne programate la mijlocul lunii mai. "Dupa cum spunea domnul Filip, din 10 in 10 ani se intampla lucruri importante in acest partid: in 1991 am avut curaj sa ne rupem de Iliescu, in 2001 a fost ales domnul Basescu si cred ca tot asa se va intampla si in 2011", a declarat secretarul general al PD-L dupa intalnirea pe care a avut-o marti seara cu reprezentantii din filiala sectorului 3.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat luni seara la Europa FM ca este de asteptat ca Emil Boc si Vasile Blaga sa ajunga la o intelegere pana la Conventia Nationala, iar acesta din urma sa renunte la candidatura.

Democrat-liberalul a fost intrebat daca este este previzibila o retragere a lui Vasile Blaga din cursa pentru presedintia PD-L, in contextul in care Emil Boc ar fi strans deja o larga sustinere in partid, Tabara fiind de parere ca acest lucru este de asteptat.

"Marea majoritate a membrilor de partid asteapta un astfel de moment. Se asteapta aceasta negociere (intre Emil Boc si Vasile Blaga)", a spus el.

Intrebat cum este posibila o astfel de negociere, nefiind statutara, Tabara a explicat ca "in politica intotdeauna se gasesc solutii". "In politica trebuie sa gasesti drumul spre compromisul care iti poate aduce castig", a precizat ministrul, la Europa FM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Vasile Blaga candidatura, #Vasile Blaga Valeriu Tabara, #Vasile Blaga candidatura presedintie PDL , #PDL