Blaga, despre Ponta: Fereasca-i Dumnezeu pe romani!

Luni, 21 Mai 2012, ora 14:10
5335 citiri
Blaga, despre Ponta: Fereasca-i Dumnezeu pe romani!
Foto: B1 TV

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a criticat masurile enuntate de prim-ministrul Victor Ponta, precizand ca pe romani ar trebui "sa-i fereasca Dumnezeu" de urmatoarele miscari ale Guvernului.

"Il rugam (pe Victor Ponta - n. red.) sa se gandeasca ce ar insemna sa ia masurile pe care le-a enuntat, vizavi de pierderea acestei stabilitati, in conditiile in care lucrurile in Europa nu sunt foarte roze. Fereasca-i Dumnezeu pe romani de felul principal daca la aperitiv ne-au servit asta", a spus liderul Senatului, luni.

Acesta a afirmat ca noul guvern, investit de doua saptamani, "la inceput a vorbit despre greaua mostenire, dar a renuntat la acest lucru, probabil involuntar".

"Domnul Ponta a spus ca Romania este stabila. A facut-o probabil cand il interesa grija fata de romani. Desi au luat puterea de doua saptamani, tot ce anunta este pentru viitor, ce o sa se intample in viitor. Deocamdata au inventat taxe, dar si astea sunt pentru 2013", a mentionat Vasile Blaga, adaugand ca premierul trebuie sa vorbeasca si despre planurile pentru prezent.

"Domnul Ponta a declarat cu o sinceritate debordanta ca nu se pricepe la problemele economice si ca il lasa pe domnul Leonard Orban, iar miercuri, cand euro a atins maximul istoric, a facut doua drumuri sa ia lumina, la Banca Nationala si la Cotroceni. (...) Ce cauti acolo unde nu te pricepi? De ce mergi acolo unde nu te pricepi?", s-a intrebat presedintele Senatului.

Ponta denunta jaf cu fonduri UE: Botis, Lazaroiu si Sulfina Barbu, vinovati

Referindu-se la observatiile facute de prim-ministrul Ponta legate de felul in care se deruleaza programul POSDRU, senatorul PDL a spus ca auditul nu este nou si ca fostul ministru Claudia Boghicevici "a luat masurile care s-au impus si au fost reluate platile timp de 44 de zile".

Vasile Blaga a sustinut ca, daca sunt nereguli, premierul ar trebui "sa spuna tot, cu nume si functii, dar sa-i spuna pe toti, de sus pana jos, cu institutiile publice conduse".

Prim-ministrul Victor Ponta a acuzat luni felul in care au fost folositi banii din fondurile europene, premierul sustinand ca parte a acestora s-a dus catre salarii uriase, denuntand in acelasi timp un "jaf" in acest caz.

Vorbind despre participarea presedintelui Traian Basescu la summitul NATO de la Chicago, Vasile Blaga crede ca "Victor Ponta dezinformeaza in necunostinta de cauza. La NATO delegatiile sunt standard".

Nu in ultimul rand, Vasile Blaga a vorbit si despre campania PDL, notand ca a vazut organizatii in miscare, ca nu este o campanie usoara si ca PDL trebuie sa se mobilizeze pentru ca prefectii pusi de USL se implica in campanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Vasile Blaga declaratii Victor Ponta, #Vasile Blaga Guvern Ponta, #Blaga Ponta POSDRU, #Blaga summit NATO, #Blaga alegeri locale PDL , #PDL