Blaga, despre Udrea: E posibil sa luam masuri care pot sa ajunga pana la excludere

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 14:42
2658 citiri
Blaga, despre Udrea: E posibil sa luam masuri care pot sa ajunga pana la excludere

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat ca daca Elena Udrea va continua atacurile la adresa partidului este posibil sa fie luate masuri ce pot merge pana la excludere, mentionand ca spera sa nu se ajunga pana acolo, dar ca aceasta risca intr-o astfel de situatie o suspendare din PDL.

"Ar trebui sa decida, pana la urma, doamna Udrea: mai ramane in partid sau nu mai ramane in partid, ca despre asta este vorba. Poate sa ramana in partid daca respecta deciziile partidului, daca nu le respecta, iar decizia partidului este luata de peste 100.000 de membri, ea nu are un regim special in partid, chiar daca o cheama Elena Udrea, va trebui la un moment dat sa aplicam Statutul. Nu este o amenintare, este o constatare", a declarat Blaga la "Gandul Live".

El a precizat ca deciziile partidului trebuie respectate de catre toti membrii partidului, in caz contrar existand capitolul de sanctiuni. "Daca are alte optiuni, poate sa le materializeze intr-o alta zona politica, nu e nicio retinere", a adaugat el.

Blaga a fost intrebat daca este posibil sa se mearga pana la excluderea Elenei Udrea din partid in cazul in care aceasta va continua sa faca declaratii despre care el spune ca aduc deservicii partidului.

"Este posibil sa luam masuri care pot sa ajunga pana acolo. Sper sa nu ajunga pana acolo, dar o suspendare din partid risca daca continua in ritmul asta, pentru ca noi credem ca sunt atasati valorilor PDL cei care se lupta cu USL, nu in fiecare zi fac observatii partidului", a declarat Vasile Blaga.

Fara VIP in PDL

Liderul democrat-liberal a adaugat ca "in interiorul partidului nu sunt VIP-uri", iar deciziile trebuie respectate de toata lumea. El a apreciat ca iesirile critice ale Elenei Udrea nu fac bine PDL in an electoral si ar prefera ca aceasta sa fie "mai mult colega de partid si sa nu joace rolul analistului sau a Mamei Omida".

Blaga s-a aratat deranjat de declaratiiile lui Udrea referitoare la sansele pe care Crin Antonescu le are la prezidentiale si la sustinerea pe care aceasta si-a declarat-o pentru o candidatura a lui Emil Boc, in defavoarea celei a lui Catalin Predoiu, validat ca prezidentiabil PDL in cadrul unei competitii interne la care au votat peste 100.000 de membri de partid.

"Pe Emil Boc l-am invitat sa participe la competitia interna din partid si ar fi avut cele mai mari sanse, dar nu doreste sa participe la competitia prezidentiala din acest an", a precizat presedintele PDL.

Blaga a mai spus ca, in urmatoarea perioada, cazul Elenei Udrea ar putea fi discutat intr-o sedinta a conducerii PDL unde aceasta va fi chemata sa-si explice punctul de vedere, urmand a se lua o decizie, daca se va considera necesar.

Anterior, miercuri, Vasile Blaga, a declarat ca ar prefera ca Elena Udrea sa fie mai mult colega de partid cu democrat-liberalii si mai putin analist politic sau sa joace rolul "mamei Omida". In replica, Elena Udrea a spus ca s-ar bucura mult daca presedintele PDL "nu ar juca rolul lui Iosefini incercand sa scoata din joben un candidat minune la prezidentiale".

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: MEDIAFAX