Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Blaga: Guvernul isi bate joc de Parlament

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 22:10
1688 citiri
Blaga: Guvernul isi bate joc de Parlament
Foto: Arhiva

Majorarea graduala cu 28% a salariilor profesorilor este "o bataie de joc a Guvernului", care, prin aceasta masura, isi bate joc de deciziile Parlamentului, a acuzat, luni, secretarul general al PD-L Vasile Blaga.

"E a nu stiu cata oara cand Guvernul isi bate joc de Parlament. Parlamentul a respins legea amanarii majorarii salariale a cadrelor didactice. Este o bataie de joc a Guvernului si arata cat de necesara era astazi aprobarea motiunii de cezura privind demisia Executivului", a criticat fostul ministru al Internelor in Cabinetul Tariceanu I la Antena 3.

Prin Ordonanta de Urgenta de majorare a salariilor profesorilor debutanti cu 28% Guvernul isi da arama pe fata, sustine Blaga, in opinia caruia problema majora a acestei legi este ca nu a fost propusa de PNL.

"Daca PNL ar fi propus aceasta lege, Tariceanu avea resurse. Am ramas uimit cand am auzit ca acum are resurse. Dintr-o data se incadreaza in 6%, pana acum nu se incadra. Probabil ca a fost sfatuit sa se dea pe brazda", a explicat Vasile Blaga.

Potrivit secretarului general al PD-L, Ordonanta de Urgenta a fost strategic hotarata luni si demonstreaza relatiile dintre liberali si social-democrati, care sunt "in buna intelegere".

"PNL este complet in buna intelegere cu PSD. Maine trebuie sa se pronunte Curtea Constitutionala privind neconstitutionalitatea Ordonantei de Urgenta care cere cresterea salariilor profesorilor pana la 1 aprilie, atacata de Avocatul Poporului", a acuzat din nou Blaga.

Pe de alta parte, ministrul Internelor Cristian David a explicat ca Ordonanta de Urgenta privind majorarea graduala cu 28% a salariilor cadrelor didactice arata consecventa Cabinetului Tariceanu.

"Este in capacitatea Guvernului de a emite astfel de ordonante si nu am facut decat sa fim consecventi. Sustinem si am sustinut intodeauna majorarile sustenabile", a explicat David.

Gabriel Oprea, posibil ministru de Interne in cazul in care PSD va forma viitorul Guvern, spune ca toate problemele Romaniei se vor rezolva la alegerile de pe 30 noiembrie, pe care PSD - "singurul partid care poate sa faca protectia sociala si dialog social" - le va castiga.

Totodata, pesedistul considera ca razboiul majorarii salariale putea fi evitat prin "dialog social, prin negocieri".

Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Parlamentul decide astăzi participarea Armatei României în mai multe operațiuni militare internaționale, unele în zone de conflict
Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru a aproba participarea Armatei la aprobarea participării Armatei României la Operaţia maritimă de tip coaliţie...
#Vasile Blaga, #PDL, #guvern, #Parlament, #bataie, #joc, #majorare, #salarii, #profesori , #PDL