Blaga il apara pe Oltean: Macovei s-a grabit cand i-a cerut demisia

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 07:55
1898 citiri
Blaga il apara pe Oltean: Macovei s-a grabit cand i-a cerut demisia

Presedintele PDL, Vasile Blaga, ii ia apararea colegului sau de partid, Ioan Oltean, apreciind ca europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei a gresit cand a cerut demisia acestuia.

"Monica ar fi trebuit sa aiba aceste discutii in interiorul partidului si am fi citit impreuna Statutul si Codul nostru Deontologic, care arata clar ca in momentul trimiterii in judecata cineva este suspendat din partid si in momentul in care este condamnat definitiv este exclus", a precizat Blaga, citat de Romania Libera.

Liderul democrat-liberal a mai spus ca el respecta "cu strictete" regulile interne de functionare ale partidului si de aceea nici nu a avut pana acum o reactie publica pe acest subiect.

"Eu respect cu strictete Statutul partidului. Ma uit la el cu mare atentie, ca sunt inginer, nu sunt jurist, si atunci trebuie sa-l citesc cu mare atentie", a completat Blaga.

Monica Macovei ii cere lui Ioan Oltean demisia din functia de vicepresedinte al PDL

Europarlamentarul PDL Monica Macovei ii solicita lui Ioan Oltean, vicepresedintele PDL, sa demisioneze din aceasta functie, spunand ca acesta "ia decizii pentru si in numele partidului". DNA a anuntat joi inceperea urmaririi penale impotriva lui Ioan Oltean.

"Functia de conducere pe care o ocupa Ioan Oltean il obliga sa puna interesele si imaginea partidului pe primul loc", spune Monica Macovei pe blog.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, in urma cu o saptamana, ca a inceput urmarirea penala fata de Ioan Oltean, presedinte al organizatiei judetene Bistrita-Nasaud a PDL, vicepresedinte si fost secretar general al partidului, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si pentru favorizarea infractorului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#B aga apara Oltean, #Blaga Macovei demisia Oltean, #Oltean anchetat DNA , #PDL