Blaga: Il sustin pe Boc la sefia PD-L, daca nu va mai fi premier

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 21:53
2926 citiri
Blaga: Il sustin pe Boc la sefia PD-L, daca nu va mai fi premier
foto: B1TV

Vasile Blaga, fostul ministru de Interne si membru marcant al PD-L, a declarat ca l-ar sustine pe Emil Boc pentru functia de presedinte al partidului, la apropiatele alegeri interne, daca acesta nu ar detine functia de premier.

"Daca domnul Boc va decide sa candideze din nou la sefia partidului, il voi sustine, (...) in contextul separarii functiei de premier de cea de presedinte al PD-L", a declarat Vasile Blaga, marti seara, la B1 TV.

"Boc este un om cinsitit, un om serios, dar crede ca poate inventa ce nu s-a inventat pana acum: sa impaci pe toata lumea intr-un partid", a mai spus Blaga, exprimandu-si speranta ca "Emil Boc va lua taurul de coarne, macar in ceasul al 12-lea".

Blaga a confirmat ca va candida la o functie de conducere in PD-L, eventual cea de secretar general, iar daca va fi nevoie va tinti si postul de presedinte al partidului.

"Sigur, voi candida pentru o functie in PD-L. Eu cred ca functia care mi se potriveste cel mai bine si in care am performat este cea de secretar general", a declarat Vasile Blaga.

Fostul ministru de Interne sustine ca nu ar vrea neaparat sa candideze pentru sefia partidului, insa "daca lucrurile se vor tensiona in partid", ar putea face si acest pas, pentru binele partidului.

"Nu pot sa fiu de acord ca atunci cand partidul trebuie sa fie unit, unii colegi din partid incearca sa-si creeze platforme ,criticand pe toata lumea, ca si cum deciziile astea dure nu le-am fi luat in comun. (...) Nu pot sa fiu de acord nici cu colegii, care nu mai sunt tocmai noi in partid, care isi fac notorietate publicand pe blog diverse lucuri", a mai spus Vasile Blaga.

Acesta si-a avertizat colegii ca "nu poti sa accezi la o functie de partid daca nu te vrea partidul", precizand ca acesti "blogheristi", pe care Traian Basescu nu i-ar fi acceptat, nu sunt vazuti cu ochi buni in PD-L, ci dimpotriva.

"Premierul m-a rugat sa nu demisionez"

Vasile Blaga a vorbit si despre momentul in care a decis sa demisioneze din functia de ministrul de Interne, precizand ca a luat aceasta decizie dupa ce Traian Basescu si Emil Boc au renuntat la protectia politiei, ca raspuns la protestul neautorizat al politistilor, de la Palatul Cotroceni.

Decizia am luat-o duminica dupa-amiaza, dupa ce presedintele Traian Basescu si premierul Boc au anuntat ca renunta la serviciile politiei. Un efect a avut in special declaratia premierului, seful meu direct. Am considerat ca acesta este drumul pe care trebuie sa merg, pentru a nu exista nicio urma de indoiala asupra capacitatii politiei", a povestit Vasile Blaga.

"Premierul si ceilalti colegi de partid m-au rugat sa raman si mi-au recomandat masuri", printre care si demiterea mai multor oficiali din MAI. "Nu puteam sa-misalvez eu imaginea, dand vina pe altii", spune fostul ministrul de Interne.

Vasile Blaga a mai dezvaluit ca, odata cu el, au vrut sa plece toti sefii de arme din Minister, care "aveau toti demisiile scrise, sambata dimineata", insa i-a convins ca este suficient sa faca doar el gestul acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vasile blaga alegeri pdl, #blaga sustine boc, #Vasile Blaga PDL, #Vasile Blaga Basescu , #PDL
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Poza jelu
jelu
rank 4
Mai aveti mult "dragi" PSD-isti pana o sa aveti un om de valoare lui Blaga in partidul vostru