Blaga: Imi doresc fuziunea partidelor de dreapta in PDL, sa avem candidat unic la prezidentiale

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 20:41
1034 citiri
Blaga: Imi doresc fuziunea partidelor de dreapta in PDL, sa avem candidat unic la prezidentiale

PDL va intra la guvernare numai in urma unor alegeri parlamentare, a declarat joi, la Slatina, presedintele partidului Vasile Blaga, care a adaugat ca democrat-liberalii nu vor intra la guvernare cu vreunul dintre partidele care formeaza USL.

"PDL este un partid puternic, care remobilizeaza pentru a ajunge din nou la guvernare, dar doar prin alegeri. Doar prin alegeri si nu altfel. Dupa alegerile europarlamentare, desigur, suntem deschisi astfel incat sa avem un candidat unic al dreptei cu sanse de a castiga viitoarea competitie electorala", a spus Vasile Blaga.

Intrebat cat crede ca va dura USL, presedintele PDL a raspuns ca si-ar dori ca aceasta alianta sa reziste pana in 2016.

"Eu nu stiu cat o sa dureze USL, eu ma rog sa dureze. Cel putin pana la primavara. Eu as vrea sa dureze pana in 2016, pentru ca impreuna au mintit romanii, impreuna le-au promis marea cu sarea, si sa treaca macar in iarna asta impreuna pentru ca promisiunile electorale nu vor plati facturile nici la Slatina nici in tara. (...) De aceea sunt mai putin preocupat de soarta lor, ma preocupa mai mult soarta PDL. Chiar daca fiecare in parte, in special PSD, se pregateste pentru ziua a 2-a, ca sa zic asa", a declarat presedintele PDL.

El a subliniat ca PDL nu va intra la guvernare cu vreunul dintre partidele din USL.

"Pot sa va spun ca PDL nu va intra la guvernare cu niciuna dintre componentele USL. Noi vom participa la guvernare doar dupa viitoarele alegeri generale, atunci cand vor avea ele loc", a mai declarat Blaga.

Presedintele PDL a mentionat ca, in perspectiva, este nevoie de o fuziune a partidelor de centru-dreapta, prin absorbtia lor in PDL, sub sigla, culoarea si cu imnul PDL.

"Inteleg ca este nevoie si ar fi bine si ne-am dori, o fuziune a tuturor partidelor de partea aceasta a esichierului politic in PDL cu Verde inrourat, cu trandafirul si portocaliu inainte", a conchis liderul democrat-liberal.

Citeste si:
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Liderul USR PLUS, Dacian Cioloş, a spus într-o întâlnire online cu membrii din diaspora, că nu vrea să devină ministru sau vicepremier dacă USR PLUS se va întoarce la guvernare, susţin...
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
În România sunt mulți oameni onești, civilizați, morali, cu dragoste de semeni și de națiune, cu educație solidă și cu studii serioase (indiferent nivelul lor), cu experiență de muncă...
Sursa: AGERPRES