Blaga, la depunerea candidaturii: Este o competitie a ideilor, nu un razboi

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 14:38
2975 citiri
Blaga, la depunerea candidaturii: Este o competitie a ideilor, nu un razboi
Foto: Antena3

Secretarul general al PD-L Vasile Blaga si-a depus, luni, candidatura la functia de presedinte al partidului, motiunea sa fiind intitulata "O Romanie dreapta, o Romanie europeana".

Vasile Blaga a fost insotit de o serie de parlamentari si lideri centrali si locali ai PD-L, printre care Mihaela Popa, Cezar Preda, Sorin Frunzaverde, Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru, Cristian Radulescu, Romeo Raicu, Calin Murg, Catalin Croitoru si Mircia Giurgiu.

"Candidez pentru ca sunt convins ca partidul are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, de o noua abordare in actiunea politica, o actiune intemeiata pe competenta si fermitate(...) Candidez pentru ca muncesc de 20 de ani in acest partid, il iubesc ca pe propria mea familie si stiu ca se poate mai bine", a explicat Vasile Blaga in discursul tinut in fata sustinatorilor sai.

Fostul ministru de Interne a vorbit si despre faptul ca PD-L si-a asumat guvernarea intr-un moment de criza, motiv pentru care a scazut in sondaje, exprimandu-si convingerea ca lucrurile se puteau si se pot face mai bine.

"Nu atac pe nimeni si nu critic pe nimeni, fiecare dintre noi avem o responsabilitate(...) Candidez pentru ca sunt convins ca PD-L are o mare oportunitate politica: trebuie sa stranga in jurul sau toate fortele si optiunile de dreapta(...) Sondajele arata ca intre 52 si 59% dintre romani adera la aceste politici de dreapta, partidul nostru este singurul care reprezinta aceste politici.

Este timpul sa alegem presedintele care poate recastiga increderea electoratului, presedintele care poate sa asigure inca 4 ani de guvernare(...) Trebuie sa demonstram romanilor ca putem transforma partidul intr-un partid european", a mai afirmat Vasile Blaga.

Acesta a tinut sa sublinieze ca lupta pentru presedintia PD-l "este o competitie a ideilor, nu un razboi".

"Eu in interiorul PD-L am numai prieteni, adversarii sunt in afara, acolo sunt cei care incearca sa ii pacaleasca pe romani", a mai declarat Vasile Blaga, neuitand sa sublinieze, la finalul discursului sau ca este pentru continuarea "parteneriatului sincer" cu presedintele Traian Basescu.

Luni, la ora 18.00, Vasile Blaga se va intalni la Palatul Parlamentului cu senatorii si deputatii PD-L.

Primul inscris oficial in competitia pentru sefia partidului a fost actualul lider al PD-L, premierul Emil Boc. Cel de-al treilea candidat, deputatul Theodor Paleologu, se va inscrie in cursa la ora 15,30.

Adriean Videanu si Radu Berceanu si-au exprimat si ei, mai mult sau mai putin direct, sustinerea pentru Vasile Blaga.

Lansarea candidaturii acestuia a fost precedata de un incident petrecut saptamana trecuta, repede atenuat. Deputatul Cristian Boureanu a acuzat tabara lui Emil Boc, condusa de Valeriu Stoica, de furtul titlului motiunii "Romania dreapta, Romania puternica".

De asemenea, spre deosebire de contracandidatii sai, Vasile Blaga a precizat clar ca este sustinatorul schimbarii denumirii si siglei partidului, afirmand ca, in opinia sa, acestea trebuie puse in concordanta cu apartenenta PD-L la Partidul Popular European.

Comisia de organizare a Conventiei Nationale a PD-L a analizat, luni dimineata, forma motiunilor si indeplinirea tuturor conditiilor formale prevazute in Statutul partidului, mai precis existenta unui lider al motiunii si numele a cel putin 35 de sustinatori din randul membrilor de partid.

Noua conducere a PD-L va fi aleasa la Conventia Nationala convocata in zilele de 14 si 15 mai. Alegerile vor fi uninominale, atat pentru functia de presedinte, cat si pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte, pentru secretarul general si cei 15 vicepresedinti.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#vasile blaga alegeri pdl, #Blaga presedinte PDL, #alegeri PDL 2011 , #PDL