Blaga neaga ca Boc ar demisiona si ca Basescu a fost la intalnirile PD-L

Luni, 14 Februarie 2011, ora 21:45
3185 citiri
Blaga neaga ca Boc ar demisiona si ca Basescu a fost la intalnirile PD-L
Foto: TVR

Secretarul Executiv al PD-L, Vasile Blaga, a confirmat luni seara, la postul public de televiziune, ca liderii partidului au avut mai multe intalniri in ultimele zile, dar a spus ca la ele nu a participat si presedintele Traian Basescu.

"Am avut trei intalniri, una aseara, una azi la ora 13 si una acum, la care nu a participat presedintele Traian Basescu. Pana la urma sunt convins ca o sa participe, dupa cum a si spus. (...)O sedinta foarte interesanta o sa mai avem si maine", a precizat Vasile Blaga.

Acesta a dezmintit si zvonul potrivit caruia PD-L ar cauta un premier independent. Intrebat direct daca i s-a propus functia de premier lui Mugur Isarescu, Blaga a raspuns: "Nu am o astfel de informatie, premier este Emil Boc. Nu am o astfel de informatie".

Blaga a negat si ca s-ar cauta un locuitor de orice fel al lui Boc, independent sau nu. "Noi avem un guvern al coalitiei condus de premierul Emil Boc. Ca sa cauti inlocuitor ar trebui sa isi dea demisia, or nu suntem intr-o astfel de situatie", a raspuns Blaga.

Intrebat daca o astfel de demisie s-ar putea totusi ivi in curand, acesta a replicat: "Nu pot sa vorbesc in numele lui Emil Boc, care este si presedintele partidului nostru".

Vasile Blaga a mai explicat ca modificarea statutului PD-L si pregatirea Conventiei Nationale la care se vor organiza alegeri interne in partid nu au fost inca finalizate, prin urmare nu pot fi anuntate public decizii importante, acest lucru urmand sa se intample in cateva zile, dupa finalizarea discutiilor.

O sa fac publica decizia de a candida dupa ce o sa o iau

Secretarul general al PD-L a precizat ca sunt pareri in partid privind o devansare a alegerilor planificate pentru sambata 14 mai si ca majoritatea liderilor democrat-liberali considera ca ar fi bine ca functia de premier sa fie decuplata de cea de presedinte al partidului, decizia nefiind inca definitiva.

Intrebat daca va candida la sefia PD-L, Vasile Blaga a raspund evaziv: "O sa fac publica o astfel de posibilitate atunci cand voi lua o decizie. Eu sunt un slujitor devotat al partidului si munca mea s-a vazut. Trebuie sa candidez intr-o echipa, dupa o analiza foarte serioasa(...) Nu cred ca este nevoie de inceperea unei batalii interne acum, dar e nevoie de o competitie(...) Nu candidez insa impotriva nimanui, partidul trebuie sa ramana unit si dupa aceste alegeri".

Vasile Blaga a respins speculatiile potrivit carora l-ar fi atacat pe Emil Boc atunci cand a declarat, la reuniunea PD-L de la Alba Iulia, ca daca "mai intinde mult ata se rupe". El a declarat ca i-a explicat si lui Emil Boc si presedintelui Traian Basescu ca a vrut sa spuna ca, daca populatia nu mai suporta masurile de austeritate si Guvernul actual pica, atunci vin la putere PSD si PNL care nu au de gand sa ia decat masuri populiste cu care ar readuce problemele grave in economie.

"Pana la urma Guvernul trebuie sa isi poata duce mandatul pana la capat(...)pentru ca aceste masuri sa poata fi aplicate, ca ceilalti nu le aplica", a punctat Blaga.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#vasile blaga alegeri pdl, #Basescu intalnire PDL , #PDL
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Poza lool
lool
rank 5
NIMENI NU STIE CE V-A FACE PAPUSARUL SEF, STRESUL E MAXIM IN PDL.