Blaga nu exclude "nici pe departe" candidatura la sefia PDL

Joi, 14 Iunie 2012, ora 22:52
3216 citiri
Blaga nu exclude "nici pe departe" candidatura la sefia PDL

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, joi seara, ca ia in calcul o candidatura la presedintia PDL, dupa ce Emil Boc si intreaga conducere si-au prezentat demisia, ca urmare a rezultatelor obtinute la alegerile locale.

"Oricine candideaza intr-o echipa. Eu nu am spus ca nu voi candida, cum nici nu am spus ca voi candida. Probabil ca, daca colegii vor ajunge la concluzia asta - si au fost astazi voci destule in BPN care se indreptau spre astfel de solutie - atunci o sa ma consult si vom merge mai departe. Numai ca important e cum va merge partidul unit mai departe", a subliniat Blaga, pentru Realitatea TV.

Intrebat daca exclude candidatura la sefia PDL, senatorul PDL a raspuns: "Nici pe departe".

El a spus si ca fiecare om din partid are o vina "mai mica sau mai mare" pentru ce s-a intamplat in toti acesti ani.

Noul Colegiu Director va avea loc duminica, de la ora 17.00.

Informatii pe surse, aparute dupa sedinta PDL de joi spuneau ca Blaga ar fi anuntat ca nu va candida, insa acesta a dezmintit ca ar fi declarat ceva.

Fostul secretar general al PDL a negat, dandu-si cuvantul de onoare, si ca i-ar fi reprosat Elenei Udrea, in sedinta Colegiului Director, ca "si-a pus delfinii in functii".

Blaga o ataca dur pe Udrea: Ti-ai promovat toti delfinii si uite unde am ajuns

"Nu m-am indreptat personal impotriva nimanui nici cu un cuvant", aproape a jurat seful de la Senat.

Sedinta cu demisii

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, la iesirea de la sedinta Colegiului Director a partidului, ca isi da demisia din functie, alaturi de intreaga conducere democrat-liberala.

Boc a spus ca PDL a traversat Romania prin criza, iar masurile luate de guvernarea PDL au fost bune si corecte, dar au afectat electoral partidul.

"Concluzia de azi e urmatoarea - presedintele PDL, impreuna cu intreg BPN, si-au prezentat demisia. Partidul va avea o structura de conducere interimara.

BPN si presedintele isi asuma raspunderea politica pentru rezultatele de la alegerile locale. Vreau sa fie un lucru foarte clar: presedintele de partid impreuna cu BPN au traversat Romania prin criza. Si-au asumat raspunderile politice care au salvat Romania de la colapsul economic. Aceste masuri au fost bune, au fost corecte. Ele ne-au costat din punct de vedere politic, ne-au costat din punct de vedere electoral.

Este un gest de asumare a raspunderii politice, ca atare si in consecinta, atat presedintele partidului, cat si BPN si-au asumat gestul demisiei si deschide calea pentru organizarea structurilor care sa valideze noile organe de conducere ale PDL

Conducerea interimara e actuala conducere", a anuntat Boc.

"Nu mai candidez la un mandat pentru presedentia PDL. Ma voi ocupa in primul rand de Primaria Municipiului Cluj Napoca si este o mare onoare si cinste sa fi primar al unui asemenea municipiu", a spus fostul premier.

Emil Boc si-a prezentat demisia, alaturi de intreaga conducere a PDL

Duminica va avea loc Consiliul National de Coordonare si se va decide strategia de viitor si data la care se va alege noua conducere. Pana atunci, actuala conducere ramane in functie, interimar.

Anterior acestei decizii, o serie de membri ai conducerii si-au anuntat demisiile din functii, unii inainte de sedinta, altii in timpul ei, de bunavoie sau la presiunea colegilor.

Primul dintre ei a fost primarul de Piatra-Neamt, vicepresedintele PDL Gheorghe Stefan, inainte de a intra la Colegiul Director. In cadrul sedintei, si-au prezentat demisia primarul de Targu-Mures, Dorin Florea, tot din functia de vicepresedinte, dar si secretarul general al PDL, Ioan Oltean. Elena Udrea si-a dat si ea demisia din functia de vicepresedinte, dupa ce tot saptamana aceasta a anuntat ca pleaca de la sefia PDL Bucuresti.

Sedinta a fost foarte tensionata si liderii PDL s-au atacat in termeni extrem de duri. Unul dintre ei a catalogat-o ca fiind "cu sange pe pereti".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Blaga candidatura presedintie PDL, #Blaga candidatura demisie PDL , #PDL
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Musca blaga , musca !!!
Y
yo4kpa
rank 1
Se poate sa rateze ciolanul?