Blaga participa la discutiile pe teme economice cu Ponta

Luni, 19 August 2013, ora 21:37
1788 citiri
Blaga participa la discutiile pe teme economice cu Ponta

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat ca va participa la discutiile cu Victor Ponta in ceea ce priveste propunerile PDL pe zona economica.

Premierul Victor Ponta a declarat, la inceputul acestei saptamani, ca este dispus sa discute cu PDL despre propunerile economice pe care le-a lansat public fostul partid de guvernare.

Ponta explica de ce nu poate scadea cota unica si creste salariul minim

"Noi observam ca primul ministru care nu a luat pana acum nicio masura pentru lansarea economiei cauta solutii la Opozitie. Primul ministru trebuie sa recunoasca ca situatia dezastruoasa a economiei i se datoreaza in intregime.

Asa s-a ajuns ca in iulie si-au pierdut locurile de munca 29 de mii de romani, care se adauga celor 16 mii care si le-au pierdut in iunie. Sa nu uite Ponta ca cele 14 modificari ale Codului Fiscal, aproape una pe luna, prin care a introdus 23 de noi taxe si impozite au scazut puterea de cumparare la romani si au omorat consumul", a declarat Vasile Blaga, luni seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Vasile Blaga a tinut sa sublinieze ca va merge la discutii cu premierul pentru a-i explica cat de importanta este reducerea fiscalitatii.

"Noi am avut aceasta oferta, ca sa pastram lucrurile in ordine, partea democrat liberala a facut aceasta propunere, si desigur ca vom discuta cu USL-ul si chiar propunem o formula treipartida. USL, PDL si cei din mediul de afaceri.

Guvernul trebuie sa inteleaga ca sectorul privat este acum intr-o situatie foarte dificila si trebuie redusa fiscalitatea. El si-a pus doi oameni de la finante de acolo cu manecutele suflecate sa faca niste calcule dar nu s-a gandit, cate locuri de munca s-au creat prin reducerea cotei unice, cati bani ar veni la buget daca ar creste consumul, daca ar creste salariul minim.

Asta trebuie sa inteleaga Victor Ponta pentru ca solutia este ca Guvernul sa lucreze alaturi de sectorul privat care este intr-o situatie disperata. Asta este realitatea si noi avem toate elementele pentru a-i explica premierului ca sa inteleaga si dansul cat de importanta este reducerea fiscalitatii. Mergem la intalnirea cu premierul. Nici nu incape in discutie sa facem altfel", a continuat liderul PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Blaga Ponta discutii PDL economie , #PDL