Blaga: PDL trimite o scrisoare catre Reding pe Codul insolventei

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 21:26
1130 citiri
Blaga: PDL trimite o scrisoare catre Reding pe Codul insolventei

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, ca PDL va adresa o scrisoare vicepresedintelui Comisiei Europene Viviane Reding in privinta Codului insolventei, considerand ca sunt articole tintite in acest cod care urmaresc "subjugarea presei".

Blaga a afirmat ca un astfel de proiect cum este Codul insolventei ar fi trebuit sa fie prezentat ca proiect de lege in Parlament si ca sunt unele lucruri de lamurit "fata de intrarea in insolventa pe spatele unora, lasand in spate destule companii care nu se mai descurca".

Monitorul Oficial a publicat Codul Insolventei. Legea contine articolele care afecteaza Realitatea TV

El a spus ca, din pacate, sunt articole in Codul insoventei care urmaresc "subjugarea presei".

"Din pacate, sunt articole tintite acolo, iar unele dintre ele urmaresc pur si simplu subjugarea presei: cei care nu sunt cu noi trebuie sa taca", a adaugat Blaga.

Presedintele democrat-liberal a mai afirmat ca este si o "prostie economica" sa fie inchisa licenta unei televiziuni sau unui post de radio, deoarece, in acest fel, acestea nu vor mai avea de unde sa plateasca vreo datorie la stat.

"Dar nu vom lasa lucrurile asa, chiar am discutat cu domnul Predoiu si vom adresa in acest sens o scrisoare doamnei Reding pe tema Codului insolventei, pe tema calusului pus presei", a spus Blaga.

Gusa: Ponta vrea sa falimenteze Realitatea Tv - cearta pe Codul insolventei

Licenta audiovizuala a televiziunilor si radiourilor aflate in insolventa va fi suspendata de catre CNA pana la data confirmarii planului de reorganizare pentru societatile care detin aceste licente, potrivit Ordonantei de Urgenta privind insolventa, publicata vineri in Monitorul Oficial.

#Vasile Blaga scrisoare Reding Cod insolventa, #Blaga Cod insolventa subjugare presa, #Cod insolventa inchidere televiziuni , #PDL