Blaga: Ponta arunca cu praf in ochii romanilor marind venitul minim garantat

Autor: Ana Ilie
Joi, 09 Mai 2013, ora 22:35
2564 citiri
Blaga: Ponta arunca cu praf in ochii romanilor marind venitul minim garantat

Seful PDL, Vasile Blaga, afirma ca ultima masura anuntata de guvernul premierului Victor Ponta, majorarea venitului minim garantat, este "praf in ochi", atata vreme cat preturile la produsele de baza au crescut deja foarte mult si nu au fost create noi locuri de munca.

"E praf in ochii romanilor. La un an de guvernare, preturile la electricitate, gaze, care s-au reflectat in preturile la alimente, au crescut (...) Cresterea venitului minim garantat nu acopera decat partial cresterea preturilor, nu luati numai ultimele majorari la electricitate, la alimente, adaugati si inflatia, care e de 5,3% in primele trei luni ale anului...

Ponta e la guvernare de un an si trei zile, iar el ar trebui sa fie preocupat de locurile de munca, pentru ca oamenii acestia care beneficiaza de venitul minim garantat sa poata avea unde munci", a declarat Blaga, joi seara, la Realitatea TV.

Blaga considera ca marirea anuntata de Ponta "e mult prea putin pentru cat a crescut puterea de cumparare a oamenilor". "Dupa un an de guvernare Ponta, numarul de locuri de munca a scazut cu aproape 60.000 si nu sunt luate in considerare viitoarele disponibilizari de la Oltchim si CFR Marfa", a mai aratat liderul PDL.

In opinia liderului democrat-liberal, Ponta nu si-a respectat promisiunile din campanie. "Se lauda cu reintregirea salariilor, dar acolo a beneficiat de masurile luate de guvernele noastre. Masuri de relansare economica de niciun fel! (...) Ponta se lauda ca aceasta tara e stabila, dar noi am stabilizat-o", a spus Blaga.

Intrebat ce parere are despre opinia premierului Ponta, potrivit careia ar trebui confiscate masinile soferilor care comit infractiuni grave, Blaga a aratat exista deja o lege ce prevede acest lucru, deci nu mai e nevoie de inca una.

"De vreo trei zile, domnul Ponta, incercand sa-si ascunda nerealizarile, a lansat pe piata teza confiscarilor. Domnul Ponta nici atata nu stie ca exista o lege din 2012 si exista posibilitatea confiscarii extinse si sunt trecute aici toate infractiunile; articolul din Constitutie privind proprietatea poate sa ramana neschimbat", a spus liderul PDL.

In ceea ce priveste propunerea inaintata de Monica Macovei in Parlamentul European, de a permite confiscarea bunurilor si proprietatilor fara o sentinta judecatoreasca, Blaga s-a declarat impotriva.

"Nu sunt de acord fara sentinta judecatoreasca. Cu 99% din ce a propus doamna Macovei sunt de acord, exista si in legislatia romaneasca. Exista tari care nu au aceste infractiuni extinse - proxenetismul, traficul de droguri si persoane, spalare de bani etc.

Noi avem o astfel de lege. Doamna Macovei a propus legislatia romaneasca si altor tari, cu acel amanunt cu care eu nu sunt de acord. Daca Parlamentul European a acceptat, acolo sunt 600 de reprezentanti... Este un punct de vedere al domniei sale, vor fi discutii in Parlament, Parlamentul va decide", a mai spus Blaga.

In ceea ce priveste criticile privind absenta Opozitiei de pe scena politica, Vasile Blaga a replicat ca PDL a inaintat pana acum patru motiuni simple si miercuri a prezentat cartea neagra a guvernarii Ponta, urmand ca incepand de saptamana viitoare sa aiba luari publice de pozitie pe chestiunile de interes pentru romani.

"Nu sunt tensiuni in PDL. Cine spune ca nu se face opozitie este ipocrit, numai saptamana aceasta am avut Cartea Neagra a guvernarii, am avut patru motiuni simple. Incepand de saptamana viitoare ne vom prezenta pozitiile publice fata de agricultura si alte chestiuni. Prezentam de fiecare data derapajele de la democratie, de atac la popor", a subliniat Blaga.

Citește și:
Rareş Bogdan, acuzații la adresa OMV Petrom: ”Face un joc extrem de clar pentru ca România să nu devină independentă energetic și jucător strategic”
Rareş Bogdan, acuzații la adresa OMV Petrom: ”Face un joc extrem de clar pentru ca România să nu devină independentă energetic și jucător strategic”
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan acuză compania OMV Petrom că ”în momentul ăsta nu doreşte” ca România să devină jucător regional în domeniul energetic. El susţine că OMV Petrom...
PNL, atac dur la adresa PSD. Liberalii anunță că susțin scăderea CAS și renunţarea la supraimpozitarea contractelor part-time
PNL, atac dur la adresa PSD. Liberalii anunță că susțin scăderea CAS și renunţarea la supraimpozitarea contractelor part-time
Liberalii au transmis vineri că susţin scăderea taxării muncii şi creşterea veniturilor, dar au subliniat că, în cazul în care este redusă taxarea muncii punându-se presiune pe mediul de...